Teler kan straks vitamines meten in de kas
Als groente- of fruitteler zelf meten hoeveel vitamines er in je producten zitten? Dat is nu nog toekomstmuziek, maar in het project Food Screening EMR werken bedrijven en kennisinstituten aan een apparaatje dat dit mogelijk maakt. In eerste instantie richten ze zich op de vitamines C en B11 in komkommer en asperge om de mogelijkheden in beeld te krijgen.
Aanleiding was een vraag van BASF Vegetable Seeds aan de Universiteit van Maastricht (UM) over de mogelijkheden om sensortechnologie in te zetten voor het bepalen van de hoeveelheid inhoudsstoffen in groenten of fruit, vertelt Bart van Grinsven, hoofddocent Sensor engineering.
Lees ook
-
Hoe duurzaam en gezond is de nieuwe volledig plantaardige voedingslijn?
Onder de naam ‘Terra’ heeft Albert Heijn een 100 procent plantaardige productenlijn geïntroduceerd, met zo’n tweehonderd verschillende voedingswaren, variërend van dranken tot broodbeleg en vleesvervangers. Hoe duurzaam en gezond zijn die producten?
-
Smaak en mondgevoel beter begrijpen
Smaak en mondgevoel beter begrijpen
-
De mens staat niet bovenaan de evolutie
De mens staat niet bovenaan de evolutie, aldus Jose Joordens