header sum 2030

Duurzaamheid

Van hier…  

Aan de Universiteit Maastricht is duurzaamheid een belangrijke pijler van ons onderwijs, ons onderzoek en onze bedrijfsvoering. De UM Sustainability Roadmap 2030, onze nieuwe duurzaamheidsstrategie, is de routekaart voor dat proces. Verduurzamen als universiteit is een lange weg die maar zelden rechtdoor loopt – het is een route naar een bestemming die regelmatig wijzigt. Ideeën over wat duurzaam is en wat niet, veranderen voortdurend, waardoor ‘duurzaamheid’ nooit iets is wat we definitief kunnen afronden.  

…via meerdere duurzaamheidsprojecten  

Omdat duurzaamheid geen vastomlijnd einddoel is, vereist onze aanpak flexibiliteit en veelzijdigheid. Onze focus ligt op duurzaamheidsprojecten die zijn opgezet door studenten, medewerkers of de universiteit zelf. Sommige van deze projecten richten zich op hoe je je gewoontes verandert, andere juist op het verduurzamen van de universiteitslocaties zelf, maar allemaal brengen ze ons een stapje dichter bij ons einddoel.  

… met jou  

We nodigen jullie uit om mee te doen en bij te dragen aan de implementatie van de Roadmap 2030. We hebben jullie input nodig om ons huidige beleid te verbeteren, en jullie enthousiasme om de projecten naar een hoger niveau te tillen. Samen gaan we voor een groene, gezonde UM-gemeenschap en werken we aan een klimaatneutrale en circulaire UM-campus. Zet samen met ons de stap…  

…naar een duurzame universiteit 

Ontdek wat we doen

Bij de UM geloven we sterk dat samenwerken ons sterker maakt. Als we onze krachten bundelen, leren we van elkaar en komen we tot veelzijdigere oplossingen. Oplossingen die de wereld om ons heen ten goede komen. Vanuit de Sustainability Roadmap 2030 werken we aan verschillende projecten om onze ambities waar te maken. 

3 duurzaamheidpijlers

Duurzaam onderwijs

Duurzaam onderzoek

Aan de UM speelt onderzoek een cruciale rol in het bevorderen van de overgang naar een duurzame samenleving. In alle faculteiten van de UM wordt onderzoek gedaan naar duurzaamheid, van klimaatbestendigheid tot circulaire economie en biodiversiteit.  

research

Duurzame bedrijfsvoering

De kerntaken van de UM zijn academisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. De ondersteunende activiteiten die de uitvoering van deze kerntaken mogelijk maken noemen we operations management, kortweg bedrijfsvoering. Hieronder vallen zaken als huisvesting en mobiliteit, ICT, voeding en catering, etc.  

trash_bin

Agenda

Nieuwsbrief Sustainability@UM

Blijf op de hoogte van al het nieuws omtrent duurzaamheid aan de UM! Meld je nu aan en ontvang het laatste nieuws.