Open Call voor jonge onderzoekers!

19 september 2024

Het Nanne de Vries Hooglerarenfonds roept recent gepromoveerde onderzoekers op om een subsidieaanvraag te doen! Sta je aan het begin van je wetenschappelijke carrière, maar belemmert een gebrek aan financiële middelen je onderzoek? Dan is deze call for proposals wellicht interessant voor jou. Het fonds biedt financiële steun aan academisch talent en helpt daarmee het onderzoek aan de UM een belangrijke stap vooruit.

Het Nanne de Vries Hooglerarenfonds, voorheen bekend als het ‘Hooglerarenfonds’, is een initiatief van UM-hoogleraren. Sinds afgelopen april draagt het fonds de naam van emeritus-hoogleraar Nanne de Vries. Aan de basis ligt de gedachte dat professoren, vanuit hun bijzondere verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie, van betekenis willen zijn voor jong wetenschappelijk talent. Sinds 2014 kende het fonds ruim 77.000 euro toe aan 34 onderzoekers.

Vraag subsidie aan

Jonge onderzoekers (tot 6 jaar na promotie) kunnen een subsidieaanvraag doen voor financiële steun voor hun (onderzoeks)projecten. Denk aan reis- en verblijfkosten, kosten voor het schrijven/afronden van een artikel voor een vooraanstaand tijdschrift, of het realiseren van een pilotonderzoek. Per aanvraag geldt er een maximum van €3.500. De deadline is vrijdag 25 oktober; begin december ontvang je bericht over jouw aanvraag.

Lees ook