Nieuws
-
Onder de naam ‘Terra’ heeft Albert Heijn een 100 procent plantaardige productenlijn geïntroduceerd, met zo’n tweehonderd verschillende voedingswaren, variërend van dranken tot broodbeleg en vleesvervangers. Hoe duurzaam en gezond zijn die producten?
-
Smaak en mondgevoel beter begrijpen
-
De mens staat niet bovenaan de evolutie, aldus Jose Joordens
-
Reuzenslaapmuis niet alleen groot door dieet
-
Ondermijnende criminaliteit door middel van unieke goederen van grote waarde
-
Gezond leren eten, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen
-
Waarom je aankomt na een dieet? Edwin Mariman is hoogleraar aan de universiteit van Maastricht (MaCSBio) en deed onderzoek naar het jojo-effect.
-
Op industriecomplex Chemelot in Geleen ontmoeten onderwijs, kennisinstellingen, bedrijfsleven en industrie elkaar.
-
Maastrichtse wetenschappers werken aan een apparaat dat kan meten hoeveel vitamines er in groenten zitten.
-
'Over tien jaar zijn in Venlo meer dan duizend studenten aan de slag met maatschappelijke thema’s rondom landbouw, duurzaamheid en voeding', voorspelt decaan Thomas Cleij van de Maastrichtse Faculty of Science and Engineering.