Maastricht University illustration internationalisation

Internationalisering

De Universiteit Maastricht: van de (Eu)regio, voor de (Eu)regio

De Universiteit Maastricht is de meest internationale universiteit van Nederland. Een gegeven waar we trots op zijn, dat ons veel brengt en veel biedt. Iets wat bovendien oneindig veel mooie en inspirerende verhalen oplevert.

Verhalen die we willen delen. Met alle Limburgers en niet-Limburgers. Met iedereen die de provincie een warm hart toedraagt. Met alle mensen die willen weten of Limburg wel een logische plaats is voor een universiteit. Maar we delen de verhalen vooral graag met jou. Want de universiteit is er ook voor jou. 

Infographic: wat levert de universiteit op voor de regio?

Infographic internationalisering

Interviews en verhalen

1. Serve the City © Joris Hilterman

Serve the City verbindt Maastricht

Beverlianne Green verhuisde van Anchorage, Alaska naar Maastricht om de masteropleiding Contemporary Literature and Arts: Cultural Interventions and Social Justice te volgen. Het wonen en studeren in Maastricht was even wennen. In je eentje verhuizen naar een nieuw land met een andere cultuur en taal en zonder supportnetwerk is natuurlijk niet niks. Beverlianne wist na haar aankomst in Maastricht daarom al snel dat ze betrokken wilde raken bij de lokale gemeenschap. 

 Lees meer

Lees meer interviews en verhalen

  • In je eentje verhuizen naar een nieuw land met een andere cultuur en taal en zonder supportnetwerk is niet niks. Mastersstudente Beverlianne wist na haar aankomst in Maastricht daarom al snel dat ze betrokken wilde raken bij de lokale gemeenschap. Via het Personal & Professional Development Portal...

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen die we allemaal kennen. Bijvoorbeeld de Turnzaal van de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen. Lees meer over de oudste turnzaal van Nederland. 

  • Door de vergrijzing heeft Zuid-Limburg te maken met aanzienlijke uitdagingen in gezondheid en welzijn. Onderzoek en innovatie van de UM maakt nu al een verschil. Hilde Verbeek, voorzitter van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg, over hoe we ouderen in hun kracht kunnen zetten en het...

More news items
  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen en kunstwerken. Door ze een nieuwe bestemming te geven, behouden we deze iconen en geven we ze een nieuwe invulling, waardoor ze het kloppende hart vormen van een bruisende stad. 

    Wist je dat deze gebouwen en kunstwerken ook toegang...

  • Steeds meer Nederlanders hebben te maken met schulden en armoede. Dat probleem los je niet alleen op door mensen op individueel niveau te helpen. Een pleister op een gebroken been is ook niet voldoende. Voor échte verandering is een systematische aanpak nodig. In het ELSA Lab Armoede en Schulden...

Video's