Update #15: cyberaanval UM

 Lees ook de samenvatting van de activiteiten van de afgelopen weken.
 Bekijk de FAQ voor antwoorden op de meest gestelde vragen.
 Wat werkt wel, wat (nog) niet?​

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het terug operationeel krijgen van alle aangedane computersystemen waarbij prioriteit gegeven wordt aan de belangrijkste centrale systemen. Omdat veiligheid boven alles gaat, gebeurt dit stap voor stap. We hopen op eenieders begrip op het moment dat zaken nog niet werken zoals voorheen. 

Heb jij je wachtwoord al gewijzigd?

We roepen iedereen die zijn of haar wachtwoord nog niet gewijzigd heeft dringend op dit alsnog te doen. Studenten kunnen inloggen op Student Portal. Medewerkers kunnen inloggen op UM intranet. Je wordt dan vanzelf gevraagd je wachtwoord te wijzigen. Let op: kies niet voor de optie ‘password recovery'!

Ben je je huidig wachtwoord vergeten?

Als je bent vergeten wat je huidige wachtwoord is, dan kun je buiten het UM-netwerk geen nieuw wachtwoord instellen. Dat kan alleen binnen het UM-netwerk, met hulp van de informatiedesk. Let op: je moet je kunnen legitimeren. Bij de Universiteitsbibliotheek zijn mensen aanwezig die kunnen helpen met het wijzigen van jouw wachtwoord. Vanaf 6 januari kun je hiervoor bij je eigen faculteit of eenheid terecht. Mocht je niet in staat zijn persoonlijk langs te komen kijk dan bij de FAQ voor de details van de te volgen procedure .

Lokale bestanden terugplaatsen op de centrale netwerkserver

Het UM-netwerk heeft voor het opslaan van databestanden specifieke en extra beschermde, zogeheten ‘filesharing’ netwerkschijven, zoals de J-schijf. Let op: per eenheid kunnen andere letters hiervoor worden gebruikt. Deze schijven zijn vanaf dinsdag 7 januari 8.00 uur weer volledig toegankelijk: bestanden kunnen daar weer als gebruikelijk worden geopend, ingezien, bewerkt, opgeslagen en overschreven (alleen via het bekabelde UM-netwerk, dus niet via Wifi). Vergeet niet om de bestanden die je tijdelijk lokaal hebt opgeslagen weer terug te zetten op de netwerkschijf en de lokale versies te verwijderen nu de toegang tot alle netwerkservers weer is hersteld.

Informatiebalies en mailboxen voor medewerkers en studenten

Studenten die vragen hebben die niet in de FAQ aan bod komen en die niet studiegerelateerd zijn, kunnen mailen naar info@m-u.nl. Medewerkers met vragen kunnen bij hun eenheid terecht.

Op diverse UM-locaties zijn informatiebalies te vinden:

  • Faculty of Health, Medicine and Life Sciences: fhml@m-u.nl, Universiteitssingel 50
  • Faculty of Psychology and Neuroscience: fpn@m-u.nl, Universiteitssingel 40
  • Faculteit der Rechtsgeleerdheid: fl@m-u.nl, Bouillonstraat 2
  • Faculteit der Cultuur en Maatschappijwetenschappen: fasos@m-u.nl, Grote Gracht 90/92
  • Faculty of Science and Engineering: fse@m-u.nl, Kapoenstraat 2
  • School of Business and Economics: sbe@m-u.nl, Tongersestraat 53
  • Servicecentra:
    Universiteitsbibliotheek, Facility Services & Finance: servicecentra@m-u.nl
    Studenten Services Centrum & ICTS: info@m-u.nl
  • Maastricht University Office: muo@m-u.nl 
  • Universiteitsbibliotheken: binnenstad en Randwyck
  • Student Service Centrum: Bonnefantenstraat 2

Openingstijden callcenter voor studenten

Het callcenter is op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur op 043 – 38 85 101. 

 

Lees ook

  • In je eentje verhuizen naar een nieuw land met een andere cultuur en taal en zonder supportnetwerk is niet niks. Mastersstudente Beverlianne wist na haar aankomst in Maastricht daarom al snel dat ze betrokken wilde raken bij de lokale gemeenschap. Via het Personal & Professional Development Portal...

  • Bloedprikken, een infuus aanleggen of in het oor kijken; zelfs ogenschijnlijk eenvoudige medische handelingen kunnen bij kinderen angst, pijn en stress veroorzaken. Volgens kinderarts-intensivist Piet Leroy zijn comfort en vertrouwen net zo belangrijk als de medische behandeling zelf. Hij onderzoekt...

  • Eerste generatie niet-westerse immigrantenvrouwen competitiever dan Nederlandse vrouwen. Dit en meer blijkt uit onderzoek door Dr. Özge Gökdemir en Prof. Devrim Dumludağ van de Universiteit Maastricht.