Jean Monnet subsidie voor onderzoeker Christine Arnold

Voor haar Jean Monnet-module "EUDemocracy: Engaging Young Citizens" heeft Christine Arnold financiering ontvangen van de Europese Commissie.

Met een beurs van €30.000 werkt Christine Arnold, samen met een team collega's van de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen, aan een multidisciplinair project met de ambitie om actief Europees burgerschap te verdiepen en te bevorderen en de vorming van een inclusieve democratische ruimte voor studenten, het publiek, belangrijke belanghebbenden en politieke vertegenwoordigers.

In de loop van 36 maanden wordt een integratieve aanpak ontwikkeld die onderzoeksgericht onderwijs van academische experts uit de filosofie, geschiedenis, sociale psychologie, politieke wetenschappen, politieke economie en antropologie combineert met de verspreiding van de resultaten via onderzoeksactiviteiten en bredere verspreidings- en stimuleringsactiviteiten. De onderwijsactiviteiten zijn geclusterd in de volgende thematische specialisaties: (1) Grondslagen van democratische vertegenwoordiging met een focus op filosofische en politicologische perspectieven; (2) Multi-level democratisch bestuur van de EU en politiek engagement vanuit een historisch en politicologisch perspectief; (3) Interdisciplinaire perspectieven van burgerschap en burgerbetrokkenheid op basis van inzichten uit de sociale psychologie, juridische en culturele studies, en antropologie; (4) Meten en analyseren van beleidsvoorkeuren en beleidsposities, met computationele sociale wetenschappen en big data technieken, en (5) Transversale onderwijsactiviteiten.

Lees ook

  • In je eentje verhuizen naar een nieuw land met een andere cultuur en taal en zonder supportnetwerk is niet niks. Mastersstudente Beverlianne wist na haar aankomst in Maastricht daarom al snel dat ze betrokken wilde raken bij de lokale gemeenschap. Via het Personal & Professional Development Portal...

  • Bloedprikken, een infuus aanleggen of in het oor kijken; zelfs ogenschijnlijk eenvoudige medische handelingen kunnen bij kinderen angst, pijn en stress veroorzaken. Volgens kinderarts-intensivist Piet Leroy zijn comfort en vertrouwen net zo belangrijk als de medische behandeling zelf. Hij onderzoekt...

  • Eerste generatie niet-westerse immigrantenvrouwen competitiever dan Nederlandse vrouwen. Dit en meer blijkt uit onderzoek door Dr. Özge Gökdemir en Prof. Devrim Dumludağ van de Universiteit Maastricht.