Doe mee met de Dag van de Moedertaal 2018

Ook in 2018 vindt de Internationale Dag van de Moedertaal plaats, namelijk op woensdag 21 februari. Stichting Veldeke Mestreech die zich inzet voor de bevordering van het Maastrichtse dialect wil deze speciale dag samen met de Universiteit Maastricht op een bijzondere manier vieren.

Veldeke vraagt aan internationale studenten of zij een vooraf afgesproken Maastrichtse zin in hun eigen taal willen vertalen. De UM en Veldeke verspreiden alle vertalingen van de Maastrichtse zin op posters door de stad.

De Universiteit Maastricht respecteert alle moedertalen, dus ook het Maastrichts. Daarom doen wij graag een oproep aan onze studenten om de volgende zin in hun eigen taal te vertalen:
"Gruuts op mien Moojertaol!" (Nederlandse vertaling: “Trots op mijn Moedertaal!”)

Je kunt je vertaling opsturen naar onderstaand mailadres: info@veldekemestreech.nl

Vermeld daarbij uit welk land je komt en in welke taal je het zinnetje hebt vertaald.

 

Doech mèt aon d’n Daag vaan de Moojertaol 2018

Ouch in 2018 is weer d’n Internationaolen Daag vaan de Moojertaol, naomelek op goonsdag 21 fibberwarie.Stiechting Veldeke Krink Mestreech – die z’ch inzèt veur de bevordering vaan ’t Mestreechs dialek – wèlt deze speciaole daag same mèt de Universiteit Mestreech op ’n bezunder meneer viere .

Veldeke vreug aon internationaol studente of zij ’n veuraof aofgesproke zin in ’t Mestreechs in hun eige taol wèlle vertaole. De UM en Veldeke verspreie alle vertaolinge vaan de Mestreechse zin op posters door de stad.

Umtot de Universiteit Mestreech alle Moojertaole, dus ouch ’t Mestreechs, respecteert, doen veer gere ‘nen oproop aon eus studente um de volgende zin in hun eige taol te vertaole:
“Gruuts op mien Moojertaol!” (Nederlandse vertaling “Trots op mijn Moedertaal!”)

De kins dien vertaoling opsjikke nao oonderstaond mailadres: info@veldekemestreech.nl

Lees ook

  • “We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg. 

  • Bewegende oranje stippen op een gele achtergrond zijn het eerste teken dat er iets bijzonders gebeurt in de wereldwijd beroemde kalksteengroeve in de Maastrichtse Sint-Pietersberg. Dichterbij zie je dat het om mensen gaat gekleed in oranje hesjes. Het zijn studenten van het Maastricht Science...

  • Universiteit Maastricht heeft een nieuwe onderzoekskas gebouwd op Brightlands Campus Greenport Venlo. In deze high-tech kas wordt vanaf 1 september onderzoek gedaan naar de land- en tuinbouw van de toekomst: van nieuwe teelttechnieken en de ontwikkeling van planten tot aan de optimalisatie van...