Annemie Schols benoemd tot UM decaan Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Annemie Schols, hoogleraar voeding en metabolisme bij chronische ziekten, is benoemd tot nieuwe decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML). Zij begint op 1 juni 2020 voor een eerste benoemingstermijn van vier jaar. Professor dr. Schols volgt prof. dr. A. Scherpbier op die sinds 2011 decaan was.

Prof. dr. Schols kent een lange carrière binnen FHML, als onderzoeker en als directeur van NUTRIM School of Nutrition and Translational Research in Metabolism. Onder haar leiding is NUTRIM uitgegroeid tot een wereldwijd expertisecentrum op het gebied van obesitas, diabetes, COPD en cachexie bij kanker.

Schols over haar nieuwe aanstelling als decaan van FHML: “FHML heeft interessante uitdagingen op het gebied van onderwijs en onderzoek, het HR-beleid, de mogelijkheden tot uitbreiding van de samenwerking binnen het Maastricht UMC+, het verder vormgeven van de interfacultaire samenwerking en de mogelijkheden voor de faculteit tot versterking in regionaal en landelijk verband. Ik kijk ernaar uit om de initiatieven die de afgelopen jaren onder leiding van de huidige decaan tot stand zijn gekomen, denk bijvoorbeeld aan de Brightlands Maastricht Health Campus, te bestendigen en verder uit te bouwen.”

Lees ook

  • Patiënten die vanwege een ernstige COVID-19-infectie in het ziekenhuis zijn opgenomen, vertonen naderhand geen aanwijzingen voor hersenschade door de ziekte. Dat blijkt uit een uitgebreide studie onder leiding van Universiteit Maastricht.

  • Sten van Beek

    Rillen van de kou?

    Door de Westerse leefstijl met een hoog vetgehalte in voeding in combinatie met weinig beweging, kampen steeds meer mensen in Nederland met overgewicht of zelfs obesitas. Dit zorgt voor een verhoogd risico op diabetes type II. Wat is hieraan te doen buiten een gezondere leefstijl? Het antwoord komt...

  • Overlevenden van dikke darmkanker hebben vaak jaren na de behandeling nog klachten naar aanleiding van de kanker of de behandeling zoals vermoeidheid en last van tintelingen aan vingers en voeten. Dit heeft veel impact op de ervaren kwaliteit van leven. Waar huidige adviezen omtrent leefstijl...