Ondersteuning voor internationale studenten

Bij Universiteit Maastricht (UM) begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee internationale studenten te maken krijgen als ze naar Nederland verhuizen. Daarom bieden we extra ondersteuning om wonen in het buitenland makkelijker te maken. 

Denk hierbij aan: 

  • International Student Helpdesk (ISH)
    Het ISH kan helpen bij het vertalen van Nederlandse correspondentie van de gemeente, informatie geven over sociale uitkeringen en zelfs het namens jou bellen naar Nederlandse instanties. 

  • Asiel aanvragen als student
    Als je vanwege veiligheidsredenen moeite hebt om terug te keren naar je land van herkomst, of als je familie gevaar loopt, bieden we begeleiding bij het aanvragen van asiel in Nederland. Ook hebben we informatie voor vluchtelingen die zich aanmelden voor een studie aan UM.   

Extra informatie

  • Vanuit het buitenland naar Nederland komen
    Onder ‘Naar Nederland verhuizen vanuit het buitenland’ vind je gedetailleerde informatie over verhuizen naar Nederland, inclusief het registreren van je adres, het openen van een Nederlandse bankrekening, ziektekostenverzekering en meer. 
     
  • MyMaastricht.nl


    Meer informatie over wonen en studeren in Maastricht vind je op MyMaastricht.nl, de informatieportal voor internationale studenten.