International Student Helpdesk (ISH)

Heb je hulp nodig bij het navigeren door Nederlandse administratieve brieven, het begrijpen van de vereisten voor ziektekostenverzekering of het aanvragen van sociale uitkeringen in Nederland? De International Student Helpdesk (ISH) is je vraagbaak! Ons team van Nederlandse professionals ondersteunt internationale studenten aan Universiteit Maastricht (UM) met alle administratieve uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen.  

Wij kunnen je helpen door officiële documenten te vertalen en toe te lichten, namens jou te bellen met instanties of de overheid, of op welke andere manier dan ook. Je gesprekken met ons zijn volledig vertrouwelijk 

Als je meer hulp nodig hebt dan alleen administratieve zaken, kunnen we je ook doorverwijzen naar andere nuttige bronnen, zoals de bronnen hieronder. 

Mymaastricht.nl: het informatieplatform voor internationale studenten

Ontdek alles wat je moet weten als internationale student op onze partnerwebsite mymaastricht.nl. Deze uitgebreide website behandelt gezondheid, vervoer, huisvesting, financiën, sport, evenementen en het gemeenschapsleven in Maastricht. Je vindt er informatie zoals: 

Huurteam Zuid-Limburg: voor huurkwesties

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van een probleem met je verhuurder of een andere juridische kwestie met betrekking tot je huisvesting, staat Huurteam Zuid-Limburg voor je klaar. 

Moet je naar de dokter? Of toch niet? 

Als je je niet lekker voelt en je wilt weten of het raadzaam is om een arts te bezoeken, kun je de website Moet ik naar de dokter? Deze website stelt je een aantal vragen en helpt je op basis van je leeftijd, geslacht en symptomen te bepalen of je naar de dokter moet. En zo ja, hoe snel.