Het Centre for European Research in Maastricht (CERiM) reikt onderzoeks- en onderwijsprijzen uit.

Het Centre for European Research in Maastricht (CERiM) heeft in het studiejaar 2019-2020 twee prijzen uitgereikt als waardering voor inspanningen op het gebied van integratie van onderzoek en onderwijs en om uitstekend interdisciplinair onderzoek te belonen.

De prijzen zijn uitgereikt voor twee categorieën:

1. Communicating Europe Award for Research-Teaching Integration
Deze prijs is bedoeld voor een persoon of groep die grote inspanningen heeft geleverd om onderzoek en onderwijs op het gebied van studies over Europa (breed gedefinieerd) te integreren. Mogelijke bijdragen variëren van het betrekken van studenten bij discussies over bestaand (of lopend) onderzoek tot wetenschappelijk personeel dat onderzoek integreert in hun onderwijspraktijk of studenten betrekt bij lopend onderzoek.

Award winnaars in deze categorie:

  •     Dr. Aline Sierp & Dr. Vincent Lagendijk (FASoS): “Research Master European Studies - History Track”
  •     Dr. Afke Groen & Dr. Patrick Bijsmans (FASoS): “FASoS Teaching & Learning blog”
  •     Pauline el Khoury: "EuroTeachers"


2. Communicating Europe Award for Outstanding Interdisciplinary Research
Toenemende specialisatie heeft geleid tot verdere versnippering van expertise, beperkte betrokkenheid tussen disciplines en onderzoekstradities en zelfs duplicatie van vergelijkbaar onderzoek. Het overbruggen of overstijgen van disciplinaire grenzen wordt daarom steeds belangrijker en kan worden bereikt in onderzoek, in het ontwerpen van leerplannen of door openbare discussie en debat.

Award winnaars in deze categorie:

  •     Dr. Ferenc Lazco (FASoS) & Dr. Luka Lisjak Gabrijelcic (Universiteit van Boedapest): "The Legacy of Division: East and West after 1989"
  •     Dr. Diane Fromage (Europese Centrale Bank): "De verantwoordingsplicht van de ECB in een multilevel Europese orde"

Meer informatie is te vinden op de CERiM website.

 

Lees ook