UM verwelkomt HKH Prinses Margriet

Als erevoorzitter van de Advisory Board Global Health – een internationale adviesraad voor de masteropleidingen Global Health aan UM en aan McMaster University Canada – nam Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet op 16 oktober deel aan de jaarlijkse vergadering. Voor het zeer internationale gezelschap vroeg de prinses aandacht voor een onderwerp dat haar na aan het hart ligt; het wereldwijde probleem van antibioticaresistentie en de noodzaak van internationale geïntegreerde en gecoördineerde actie van verschillende betrokken sectoren zoals de gezondheid van mens en dier, voedselveiligheid en economie. De prinses toonde zich verheugd over de plaats die dit belangrijke onderwerp heeft in de Global Health curricula van beide universiteiten.

HKH Prinses Margriet is erevoorzitter van de Advisory Board Global Health, vanwege haar speciale relatie met Canada (ze is geboren in Ottawa tijdens WOII) en haar betrokkenheid bij de gezondheidszorg en het Rode Kruis.

Tijdens de vergadering die in totaal anderhalve dag duurde kwam een verscheidenheid aan onderwerpen aan bod, waaronder nieuw aan te bieden courses in het dynamische domein van Global Health, een rapportage over het Learning Symposium in Manipal, India, en de lancering van een nieuw Maastrichts onderzoekscentrum - Centre for Global Health Research and Training - door opleidingscoördinator Prof.Dr. Anja Krumeich. Alumni reflecteerden tijdens hun presentatie op de meerwaarde van het masterprogramma en Rector Magnificus Rianne Letschert sprak over ‘Internationalisation in Higher Education’.

Lees ook

  • Kan urine worden gebruikt om niercelcarcinoom op te sporen? De huidige aanpak bij kleine niermassa's is in de meeste gevallen een preventieve gedeeltelijke of volledige verwijdering van de nier, waarbij niet altijd duidelijk is of de massa goedaardig of kwaadaardig is. Moleculair epidemioloog Kim...

  • Neurowetenschapper Dennis Hernaus onderzoekt het beloningssysteem in ons brein. Hoe zorgt dit “breinnetwerk” ervoor dat wij gemotiveerd raken? 

  • Met een bachelordiploma Biomedical Sciences heb je ruime keuze waar je je gedetailleerde kennis over ziekte en gezondheid wilt toepassen. Of je nu in het lab of daarbuiten wilt werken. Lobke Meels is een inspirerend voorbeeld van een carrière buiten het lab. Ze combineerde haar bacheloropleiding...