UM Diversity and Inclusivity Research subsidievoor Patrick Bijsmans

Patrick Bijsmans (FASoS) en Carla Haelermans (SBE) hebben de UM-subsie ontvangen voor een onderzoeksproject Diversiteit en inclusiviteit op het gebied van internationaal onderwijs en wereldburgerschaps-educatie.

Het project bouwt voort op onderzoek dat Patrick Bijsmans in een eerder stadium heeft uitgevoerd met Arjan Schakel (Universiteit van Bergen) en BA European Studies alumni Asena Baykal en Sven Hegewald. Het nieuwe project bestudeert bacheloropleidingen aan verschillende faculteiten van de Universiteit Maastricht.

In dit nieuwe project kijken Patrick Bijsmans en Carla Haelermans naar eerstejaars onderwijsgroepen in bacheloropleidingen bij FASoS, FoL, FSE, SBE en FPN, en combineren ze kwantitatieve data-analyse met kwalitatieve interviews en focusgroepen. Een klankbordgroep zal adviseren over het project.

 

Lees ook

  • Komt de Einstein Telescoop naar de Euregio? Niemand die het nog weet. Maar als de telescoop er komt, biedt dit vele valorisatiekansen, denkt Han Dols. Hij is hoofd business development van de technologie van CERN, het Europese laboratorium voor deeltjesfysica in Genève, en keynote spreker op de...

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen en kunstwerken. Door ze een nieuwe bestemming te geven, behouden we deze iconen en geven we ze een nieuwe invulling, waardoor ze het kloppende hart vormen van een bruisende stad. 

    Wist je dat deze gebouwen en kunstwerken ook toegang...

  • Alumna Saara Martinmäki werkte als vrijwilliger bij het Rode Kruis en hielp op de middelbare school drenkelingen van hun watervrees af. Ze kwam naar de Universiteit Maastricht voor de master Clinical Psychology. Nu doet zij onderzoek naar het welzijn van humanitaire hulpverleners en adviseert ze...