Succesvolle eerste Summerschool on EU Law in Septfontaines

Op 3 juli arriveerde een groep van gespecialiseerde EU-advocaten, PhD onderzoekers en studenten bij de Abbaye de Septfontaines in Frankrijk om deel te nemen aan de ‘Summerschool on EU Law’, die voor de eerste keer werd georganiseerd door de Maastrichtse rechtenfaculteit. Ze werden ondergedompeld in een afgelegen, unieke en prachtige omgeving, in combinatie met bijzonder interessante lezingen over de functie en het functioneren van het Europese Hof van Justitite.

De vooraanstaande sprekers waren leden van het Hof zelf maar ook bekende academici en professionals die sociologische standpunten, een ontleding van de argumentatie van het Hof, inzicht in haar procedures, complexe realties met andere gerechtshoven en belangrijke gerechtelijke uitspraken aan de orde stelden.

Het evenement werd gekarakteriseerd door de exquise omgeving. Lectures werden buiten gegeven in de nabijheid van de abdij toren, aan het meer en de beekjes en in het bos. Het delen van kennis ging door tijdens de maaltijden waarbij jonge en gevestigde academici bij elkaar zaten. De avonden werden gekenmerkt door jam sessies waarbij onvermoede muzikale talenten van EU-juristen tot uiting kwamen.

Al met al was het in ieder opzicht een uitzonderlijk rijke week, eentje om te herhalen...

Bekijk hier de foto's

Lees ook