Stem op Alie

In de VIVA400-lijst staan vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een geslaagd of uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. Kortom: ambitieuze en succesvolle vrouwen die een verschil hebben gemaakt. Onze Alie de Boer staat op die lijst in de categorie: ‘knappe knoppen’.

Wie is Alie de Boer?

Alie de Boer is Assistant Professor op het gebied van voeding en voedselwetgeving aan Campus Venlo. Ook heeft ze het Food Claims Centre Venlo opgericht, een kennisbank voor alle vragen gerelateerd aan voeding en wetgeving.

Alie doet onderzoek naar hoe je wetenschappelijk kunt aantonen of voeding (juridisch gezien) veilig en/of gezond is.

Universiteit Maastricht heeft gelijkheid hoog in het vaandel staan en daarmee ook vrouwen in de wetenschap en de academische wereld. Jij toch ook?

  • Stemmen kan t/m 5 november
  • De winnaar wordt bekend gemaakt op 15 november
Stem op Alie
Vote for Alie

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht ontving subsidies voor drie van de tien onderzoeksprojecten die van start gaan in het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. 

  • “Ik ben er trots op dat onze nieuwe groep Circular Plastics het eerste volledig eigen onderzoek publiceerde”, zegt Kim Ragaert. Drie jaar geleden, bij haar start in Maastricht, zette ze de onderzoeksgroep op. Inmiddels staat ze aan de basis van menige innovatie op het gebied van plasticrecycling en...

  • Het programmeren van kwantumcomputers staat, net als de kwantumcomputer zelf, nog in de kinderschoenen. Onderzoekers die aan quantum computing werken, zijn vaak natuurkundige, wiskundige of computerwetenschappers met een zwak voor de wiskunde van de kwantummechanica.