Ruimte voor gezondheid

In het project ‘Making space for health in the city: towards a South Limburg knowledge agenda", wordt onderzocht welke kennis ontbreekt wat betreft hoe leefomgeving onze gezondheid en sociale bijdrage beinvloed.

Een breed scala aan partners en expertise

Deze ontbrekende kennis wordt in kaart gebracht met een samenwerking dat onderzoek, beleid en praktijk (bedrijven en bevolking) combineert. Zo werkt ICIS in dit project samen met:

Samen bundelen zij hun expertises zoals: stadsontwerp, duurzaamheid en volksgezondheid.

Bevolking betrekken om problemen te spotten

Het project focust zich op buurten en locale bevolking met gezondheidsklachten in steden in  Zuid Limburg. Door gemeenten en hun bevolking te betrekken bij het blootleggen van onbrekende kennis and voorname problemen, worden beleidsdoelen en locale behoeften gehoord.

Het eindproduct van de eerste fase zal bestaan uit een regionale agenda met kennisgaten mbt een gezonde leefomgeving. Daaropvolgende projecten zullen deze kennisgaten dichten.

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht ontving subsidies voor drie van de tien onderzoeksprojecten die van start gaan in het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. 

  • Oud-studenten Brian en Rob Timmermans combineerden hun studies Econometrie en Sustainable Finance met hun passie sportkarate. Met een zich alsmaar vullende prijzenkast als resultaat. Beiden zijn meervoudig en regerend Nederlands kampioen in hun gewichtsklasse en acteren succesvol op het wereldpodium...

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen en kunstwerken. Door ze een nieuwe bestemming te geven, behouden we deze iconen en geven we ze een nieuwe invulling, waardoor ze het kloppende hart vormen van een bruisende stad. 

    Wist je dat deze gebouwen en kunstwerken ook toegang...