Prof. dr. Franz Palm geëerd met ‘eigen’ collegezaal

De collegezaal van de Maastrichtse School of Business and Economics heet sinds 9 januari ‘Franz Palm Lecture Hall’. Prof. dr. Franz Palm is één van de grondleggers van de economische faculteit, waarvan hij ook drie periodes decaan was. Hij is bovendien een briljant econometrist en een ‘mensenmens’. In de zaal werd een kunstwerk van Fred Eerdekens onthuld, dat geïnspireerd is op het werk van prof. Palm.

Franz Palm is een internationale autoriteit op het gebied van de econometrie, met name de econometrie van tijdreeksen en panelgegevens. Zijn bijdragen aan bijvoorbeeld de multivariate tijdreeksanalyse zijn cruciaal geweest voor het begrijpen en voorspellen van economische ontwikkelingen. Zo stelde hij in 2010 al, in een artikel voor het Nederlandse vakblad De Economist samen met zijn collega Bertrand Candelon, dat Griekenland een onhoudbaar probleem voor de EU zou worden. Zijn werk heeft grote maatschappelijke betekenis.

In 2000 werd hij lid van de KNAW en in 2005 KNAW-Academiehoogleraar. Naast zijn wetenschappelijke werk, is hij adviseur voor onder meer DSM en het Ministerie van Economische Zaken. Met veel plezier leidde hij bovendien talloze jonge talenten op; de toekomst van de Maastrichtse School of Business and Economics op wetenschappelijk gebied.

De Belgische kunstenaar Fred Eerdekens creëerde een kunstwerk waarin het woord ‘Unpredictable’ te ontwaren is, afhankelijk vanuit welke hoek je het bekijkt.

Lees ook

  • Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UM, is geëerd met het Teken van Verdienste van de stad Maastricht. Hij kreeg het ereteken op 6 juni uit handen van locoburgemeester Hubert Mackus vanwege zijn grote verdiensten voor de universiteit en voor Maastricht. Begin juli neemt Nick...

  • Daan begon aan Governance and Leadership in European Public Health (GLEPH) met een master in Biomedical Sciences. Gedreven door zijn fascinatie voor beleidsvorming, strategie, bestuur en communicatie verschoof Daan zijn focus voorbij laboratoriumonderzoek. 

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen en kunstwerken. Door ze een nieuwe bestemming te geven, behouden we deze iconen en geven we ze een nieuwe invulling, waardoor ze het kloppende hart vormen van een bruisende stad. 

    Wist je dat deze gebouwen en kunstwerken ook toegang...