People@UM: Enjoy Diversity

People @ UM heeft een video uitgebracht die de diversiteit aan de Universiteit Maastricht laat zien. De video werd vertoond op maandag 3 juni tijdens het eerste evenement georganiseerd in het kader van het project, een van de winnaars van de Diversity & Inclusivity-grant van 2018.

In de video vertellen studenten, medewerkers en alumni hun verhaal: waarom kozen zij voor de Universiteit Maastricht, wat zijn hun ambities, wat inspireert hen, en hoe maken zij verbinding met andere mensen?

People@UM zet zich in voor empathie en openheid en steunt het streven van de UM om een ​​inclusieve community te creëren. Het project ziet het delen van ideeën, ervaringen en kennis als de basis hiervan.

"Het gaat over onverwachte ontmoetingen, over mensen die naar elkaar luisteren en met elkaar praten. Ons doel is om meer begrip te kweken voor de verschillen tussen mensen en daarmee een meer tolerante omgeving te creëren.

Omdat wij geloven dat geen enkel boek beter is dan de menselijke ervaring, hanteren wij het ‘Human Library’ concept, waarbij je mensen in plaats van boeken kunt raadplegen. De ‘Human Library’ is een plek waar moeilijke vragen verwacht, gewaardeerd en beantwoord worden. We willen de betekenisvolle gesprekken tussen mensen levend houden en zullen daarom in het najaar een ‘Human Library’ evenement organiseren. Meer informatie hierover volgt later.

Iedereen die bij de Universiteit Maastricht studeert of werkt is op de een of andere manier met elkaar verbonden. We zijn allemaal anders en iedereen geeft een eigen betekenis aan studie of werk.”

Lees ook

  • Bewegende oranje stippen op een gele achtergrond zijn het eerste teken dat er iets bijzonders gebeurt in de wereldwijd beroemde kalksteengroeve in de Maastrichtse Sint-Pietersberg. Dichterbij zie je dat het om mensen gaat gekleed in oranje hesjes. Het zijn studenten van het Maastricht Science...

  • Universiteit Maastricht heeft een nieuwe onderzoekskas gebouwd op Brightlands Campus Greenport Venlo. In deze high-tech kas wordt vanaf 1 september onderzoek gedaan naar de land- en tuinbouw van de toekomst: van nieuwe teelttechnieken en de ontwikkeling van planten tot aan de optimalisatie van...

  • Het terrein aan de Sorbonnelaan in de Maastrichtse wijk Randwyck oogde zo’n twee jaar geleden nog ietwat kaal en afgelegen. Dat had vooral te maken met de modulaire en tijdelijke uitstraling van de studentenwoningen die er in korte tijd zijn gerealiseerd. Inmiddels krijgt de plek steeds meer het...