Overweldigende belangstelling voor online Open Dag

De eerste echte, geheel online Bachelor Open Dag aan de Universiteit Maastricht is door in totaal ruim vijfenhalf duizend studiekiezers bezocht, een nieuw record. Dit keer geen dringen geblazen voor de deuren, want die bleven op slot. Maar wel op het speciaal gebouwde digitale platform. Daar was de belangstelling bij aanvang zo groot, dat het systeem er bijna onder bezweek. Gelukkig kon de capaciteit snel worden opgeschroefd en verliep de dag verder op rolletjes.

De studiekiezers toonden begrip voor de kinderziektes. Ondanks de hapering in de ochtend waren de reacties vooral positief. De meesten waren blij dat ze zo snel geholpen werden. “Natuurlijk, allemaal begrijpelijk :)) Bedankt voor jullie antwoord, ik zit in de presentaties en wilde je laten weten dat ik onder de indruk ben van hoe het allemaal geregeld en opgezet is!”, schreef een bezoeker.

Het platform was overigens al op dinsdag opengesteld. Zo konden de studiekiezers alvast wat rondneuzen, informatie over opleidingen tot zich nemen en een persoonlijke ‘route’ voor de dag uitstippelen. Die liep via interactieve live presentaties en andere informatie-events naar Q&A’s over opleidingen en het studentenleven in Maastricht. De antwoorden werden gegeven door studenten en medewerkers, met technische ondersteuning van externe partijen. Het platform blijft nog een week open. Dan druppelt ook meer feedback binnen, want op dinsdag wordt een enquête verzonden.

Zoals ook in andere jaren trok Health weer de meeste bezoekers, gevolgd door Business & Economics en Social Sciences and Humanities. De meest populaire opleidingen waren Geneeskunde, International Business, Psychologie, Biomedical Sciences en Gezondheidswetenschappen.

Uiteindelijk kunnen de organisatoren tevreden zijn, ondanks de valse start, want de hele opzet – uitgedacht door het Events team en de recruiters van de Faculteiten – was gebruikersvriendelijk en werkte verder vrijwel probleemloos.

De volgende Bachelor Open Dag wordt gehouden op 6 februari 2021.

Lees ook

  • Concentratieproblemen. Moeite met plannen. Snel afgeleid raken. Het zijn bekende symptomen van ADHD. Steeds meer UM-studenten melden zich met ADHD-klachten bij Disability Support. Op welke manieren zit ADHD studeren in de weg? En hoe kun je ADHD-klachten verminderen tijdens je studie? Wij spraken...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Maak kennis met Lillianne Evertsz, wiens reis van het hbo naar het hoger onderwijs veerkracht belichaamt. Aanvankelijk uitgedaagd door hoge collegegelden, leken Lillianne's dromen van universitair onderwijs onbereikbaar, totdat ze een beurs ontving. Deze steun stelde haar in staat om haar gewenste...