Nieuw: bachelor Digital Society

Per 1 september 2019 biedt de Universiteit Maastricht de nieuwe bacheloropleiding Digital Society aan. Wil jij alles weten over de achtergronden van de digitale revolutie en de impact van digitalisering op de hedendaagse samenleving, cultuur en politiek? Kom dan naar Maastricht. 

Half mei kreeg de UM het groene licht van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) voor de opleiding. De NVAO noemt het een ‘zeer actuele opleiding, die beantwoordt aan een concrete maatschappelijke vraag’.

Uit het rapport: “Het panel was onder de indruk van de manier waarop de visie achter de bachelor Digital Society werd gepresenteerd, zowel wat de beoogde leeruitkomsten betreft als het opleidingsprofiel. Het profiel en de visie draaien precies om de uitdagingen van onze huidige digitale samenleving. De nieuwe opleiding is goed ingebed in de faculteit en ontwikkeld door een gepassioneerd kernteam van experts. Met hun expertise en passie kan dit team internationaal koploper worden in dit veld.”

Lees ook

  • Vorig jaar september is de samenwerking bekrachtigd tussen het project ‘DATASET’ van het Noord-Limburgse Fieldlab TISL en Logistiek Digitaal (onderdeel van het DIL programma). Namens het DATASET onderzoeksteam overhandigde Gerwin Zomer op vrijdag 12 juli het evaluatierapport van de Digital Readiness...

  • Van een jeugddroom om piloot te worden tot een studie rechten, met een korte omweg naar financiën en nu werkzaam als Procurement Manager voor de Lufthansa Group, was alumnus Charles Brichet vastbesloten om zijn droomcarrière in de luchtvaart na te jagen, waarbij hij elk obstakel, elke uitdaging en...

  • De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft dr. Marieke Hopman en dr. Guleid Jama financiering toegekend voor hun nieuwe onderzoeksproject CHILD-WAR.