Maastricht Science Programme Alumna Patricia Ogger wint nationale thesis prijs in biologie

Uit vele inzendingen werden Patricia Ogger (en vijf anderen)  genomineerd voor de award, ook bekend als 'The Darwin'.

Tijdens het Landelijk Congres Biologie Studenten (LCBS) in Burgers' Zoo moesten de genomineerden hun thesis presenteren voor een jury. Dankzij Patricia Ogger's passie en diepgaande kennis heeft ze de landelijke thesisprijs voor biologie gewonnen.

Het Landelijk Congres Biologie Studenten wordt jaarlijks georganiseerd voor bachelor- en masterstudenten. Tijdens dit congres krijgen student de kans om hun thesis middels een presentatie of poster te presenteren.

Over Maastricht Science Programme

Maastricht Science Programme is een internationaal geörienteerd, Liberal Arts & Sciences-programma. Opgericht in 2010, mochten ze in september 2011 hun eerst student verwelkomen. Maastricht Science Programme is uniek; studenten kunnen hun eigen curriculum bouwen, door te kiezen uit een extensief aanbod van vakken op gebied van natuurwetenschap, gecombineerd met interdisciplinaire vakken. Maastricht Science Programme is onderdeel van Universiteit Maastricht en is een honours-programme voor gemotiveerde studenten.

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht ontving subsidies voor drie van de tien onderzoeksprojecten die van start gaan in het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. 

  • “Ik ben er trots op dat onze nieuwe groep Circular Plastics het eerste volledig eigen onderzoek publiceerde”, zegt Kim Ragaert. Drie jaar geleden, bij haar start in Maastricht, zette ze de onderzoeksgroep op. Inmiddels staat ze aan de basis van menige innovatie op het gebied van plasticrecycling en...

  • Het programmeren van kwantumcomputers staat, net als de kwantumcomputer zelf, nog in de kinderschoenen. Onderzoekers die aan quantum computing werken, zijn vaak natuurkundige, wiskundige of computerwetenschappers met een zwak voor de wiskunde van de kwantummechanica.