Judith Kamalski benoemd tot algemeen directeur BISS

Brightlands Institute for Smart Society (BISS) is verheugd de benoeming van Judith Kamalski als nieuwe directeur aan te kondigen.

Judith Kamalski trad twee jaar geleden in dienst bij de Universiteit Maastricht als directeur Academische Zaken, na twaalf jaar te hebben gewerkt in het bedrijfsleven. Lisa Brüggen, Principal Investigator bij BISS: "We zijn blij dat Judith Managing Director van BISS wordt. Zij brengt het beste van twee werelden met zich mee: ze heeft ervaring in de commerciële wereld én de academische wereld. We zijn verheugd om samen met haar aan de toekomst van BISS te gaan werken, waar we samen met verschillende organisaties zeer uiteenlopende academische kennis toepassen op zakelijke en maatschappelijke uitdagingen, innovatie versnellen en maatschappelijke impact creëren in een digitale wereld".

Michel Walthouwer is door het College van Bestuur benoemd als directeur Academische Zaken ad interim vanaf 1 oktober. Hij heeft de afgelopen vier jaar bewezen van grote waarde te zijn voor de Universiteit Maastricht, eerst als beleidsadviseur onderzoek en meer recentelijk als adjunct-directeur Academische Zaken. "Wij kijken uit naar de voortzetting van onze nauwe samenwerking met Michel en zijn ervan overtuigd dat Academic Affairs in zeer bekwame handen zal zijn, totdat er een vaste vervanger voor Judith is gevonden.

Lees ook

  • Quantum Computers

    Wat is Kwantum?

    Atomen en de kleinere elementaire deeltjes gedragen zich op vreemde, soms onvoorspelbare manieren. Het klinkt vreemd, maar juist die onvoorspelbaarheid geeft een kwantumcomputer zijn kracht. Exacte berekeningen maken, met ongekende mogelijkheden en op een manier die natuurkundigen nog steeds niet...

  • Gerco Onderwater onderzoekt hij de smaak van het heelal en bewaakt hij de smaak van het Maastricht Science Programme. Tijdens zijn oratie, 31 mei, gaf hij een voorproefje van zijn werk voor beiden. 

  • De perfecte recycling van kunststoffen uit huishoudelijk afval komt een stap dichterbij dankzij onderzoek naar de monitoring van de kwaliteit tijdens alle fasen van de recycling. De Universiteit Maastricht, het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics en hun partners, krijgen een overheidssubsidie...