FASoS onderzoeker Aline Sierp nieuwe editor book serie Worlds of Memory

Aline Sierp is samen met Jeffrey Olick (University of Virigina) en Jenny Wüstenberg (York University) editor van de nieuwe boekenreeks 'Worlds of Memory' van uitgeverij Berghahn. De nieuwe serie wordt gelanceerd  tijdens de derde jaarlijkse conferentie van de Memory Studies Association in Madrid (25-28 juni 2019). Het eerste boek wordt in augustus 2019 gepubliceerd.

De boekenserie omhelst innovatief en rigoureus onderzoek in het interdisciplinaire en mondiale veld van geheugenstudies. Geheugenstudies omvatten alle vragen naar de manieren waarop wij - zowel individueel als collectief - worden gevormd door het verleden. Hoe vertegenwoordigen we het verleden voor onszelf en voor anderen? Hoe bepalen die representaties onze acties en begrip, expliciet of onbewust? Het 'geheugen' omvat de bijna oneindige hoeveelheid praktijken en processen die mensen gebruiken om zich met het verleden bezig te houden, de ongelooflijke variëteit aan representaties die ze uitdrukken, en de hoeveelheid individuen en instellingen die daarbij betrokken zijn.

Onder mandaat van de Memory Studies Association met als doel een ​​forum te bieden voor gesprekken tussen subvelden, regio's en onderzoekstradities, richt Worlds of Memory zich op baanbrekend onderzoek dat de grenzen van het veld verlegt en inzichten kan bieden voor geheugenwetenschappers zonder specifieke specialisatie. Het probeert het geheugenstudies diverser en toegankelijker te maken voor nieuwe benaderingen.

Lees ook