Dr. Chiara Sironi ontvangt reisbeurs van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren

Eerder deze maand maakte het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) de winnaars van hun jaarlijkse reisbeurs bekend. Dr. Chiara Sironi van het Department of Data Science and Knowledge Engineering is een van de zeven gelukkigen. Dankzij de beurs reist ze binnenkort naar China.

Het zogenaamde LNVH Distinguished Women Scientists Fund is een reisbeurs voor vrouwelijke postdoc-onderzoekers die in Nederland zijn gepromoveerd. De beurs is bedoeld voor een buitenlandse reis die te maken heeft met hun onderzoeksveld.

Dr. Sironi is erg dankbaar: “Deze toekenning stelt me in staat om af te reizen naar collega-onderzoekers van de Southern University of Science and Technology in Shenzen, China.” Door een bezoek aan de onderzoeksgroep van Dr. Jialin Liu kan ze haar subsidievoorstel verfijnen, waarmee ze haar werk in Artificial General Intelligence (‘kunstmatige algemene intelligentie’) wil voortzetten.

Wat is kunstmatige algemene intelligentie? En wat zijn Dr. Sironi’s plannen met de LNVH reisbeurs?

Ze vertelt het in deze Engelstalige video.

Lees ook

  • “Ik ben er trots op dat onze nieuwe groep Circular Plastics het eerste volledig eigen onderzoek publiceerde”, zegt Kim Ragaert. Drie jaar geleden, bij haar start in Maastricht, zette ze de onderzoeksgroep op. Inmiddels staat ze aan de basis van menige innovatie op het gebied van plasticrecycling en...

  • Gerco Onderwater onderzoekt hij de smaak van het heelal en bewaakt hij de smaak van het Maastricht Science Programme. Tijdens zijn oratie, 31 mei, gaf hij een voorproefje van zijn werk voor beiden. 

  • Vaatchirurg en bijzonder hoogleraar Clinical Engineering Lee Bouwman houdt zich bezig met de implementatie van baanbrekende technieken in de gezondheidszorg. Hiervoor is samenwerking tussen technische en klinische deskundigen onontbeerlijk. Met inmiddels een waaier aan gezamenlijke innovaties als...