Department of Data Science & Knowledge Engineering helpt ontwerpen van Fabriek van de Toekomst

Afgelopen maanden is het Department of Data Science & Knowledge Engineering (DKE) samen gekomen met verschillende bedrijven uit Limburg uit de industriële robotica-sector met het doel om een nieuw ‘Fieldlab’ in Roermond op te zetten, gevuld met het nieuwste van het nieuwste op gebied van robot-apparatuur.

Deze apparatuur zal worden getoond aan potentiele klanten om samenwerking met betrekking tot ‘de Fabriek van de toekomst’ te vergemakkelijken. Tevens biedt het Fieldlab toegang tot geavanceerde robot apparatuur van bedrijfspartners voor DKE-studenten. Binnen de universiteit was toegang tot dit soort technologie nagenoeg onmogelijk te realiseren.

Fabriek van de toekomst

Fabriek van de toekomst, Industrie 4.0, cyberfabriek of connected factory; ongeacht hoe je het noemt, deze transformatie van industrie vertegenwoordigt een omwenteling in productieprocessen op basis van nieuwe technologieën en innovatieve concepten.

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht ontving subsidies voor drie van de tien onderzoeksprojecten die van start gaan in het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. 

  • “Ik ben er trots op dat onze nieuwe groep Circular Plastics het eerste volledig eigen onderzoek publiceerde”, zegt Kim Ragaert. Drie jaar geleden, bij haar start in Maastricht, zette ze de onderzoeksgroep op. Inmiddels staat ze aan de basis van menige innovatie op het gebied van plasticrecycling en...

  • Het programmeren van kwantumcomputers staat, net als de kwantumcomputer zelf, nog in de kinderschoenen. Onderzoekers die aan quantum computing werken, zijn vaak natuurkundige, wiskundige of computerwetenschappers met een zwak voor de wiskunde van de kwantummechanica.