Amitav Ghosh en Michael Ignatieff bij de Dies Natalis

Tijdens de 43e Dies Natalis-viering op 25 januari 2019 worden eredoctoraten uitgereikt aan CEU-rector en voorzitter Michael Ignatieff en de beroemde schrijver Amitav Ghosh. De ontvangers van het eredoctoraat zullen aan de vooravond van de uitreiking een lezing geven.

Meer over de 43e Dies Natalis

Michael Ignatieff

Michael Ignatieff (1947) is een Canadese schrijver, journalist, academicus en ‘influencer’ avant la lettre. Tussen 2006 en 2011 was hij parlementslid in Canada en vervolgens leider van de Canadese Liberale Partij. Ignatieff is momenteel rector en voorzitter van de Central European University. Hij is een vurige pleitbezorger van het concept van de open samenleving. Lees meer over zijn opvattingen in Eredoctor Ignatieff over vrijheid en democratie.

Lezing
Op 24 januari zal Michael Ignatieff een openbare lezing houden over democratie, tolerantie, rechtvaardigheid en andere kernwaarden van een open samenleving. Plaats van handeling: the Statenzaal of the UM Faculty of Law.

Lees meer over de lezing van Michael Ignatieff.

Ignatieff

Amitav Ghosh

De romanschrijver Amitav Ghosh (1956) werd geboren in Calcutta, studeerde in Delhi en promoveerde in sociale antropologie aan de Universiteit van Oxford. In zijn werk onderzoekt hij aan de hand van de geschiedenis grote thema’s zoals klimaatverandering en internationale politiek.

Lees meer over Ghosh in Eredoctor Ghosh over de klimaatcatastrofe

Lezing
Op 23 januari zal Amitav Ghosh een openbare lezing houden met als titel: Can the non-human speak? Other Beings in Myth, Literature and Ethnography. Locatie: Franz Palmzaal (School of Business and Economics).

Lees meer over de lezing van Amitav Ghosh.

Amitav Ghosh

Dies Natalis

De Universiteit Maastricht viert haar 43e verjaardag op vrijdag 25 januari 2019 in de Sint Janskerk, Maastricht. Het thema van dit jaar is: Global Challenges – Future Imaginations.

De diesrede, getiteld 'Our commitment, their future: the SDGs and young people', wordt verzorgd door minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Meer informatie over de Dies Natalis viering.

 

UM Dies Natalis 2019

Lees ook

  • Bewegende oranje stippen op een gele achtergrond zijn het eerste teken dat er iets bijzonders gebeurt in de wereldwijd beroemde kalksteengroeve in de Maastrichtse Sint-Pietersberg. Dichterbij zie je dat het om mensen gaat gekleed in oranje hesjes. Het zijn studenten van het Maastricht Science...

  • Het terrein aan de Sorbonnelaan in de Maastrichtse wijk Randwyck oogde zo’n twee jaar geleden nog ietwat kaal en afgelegen. Dat had vooral te maken met de modulaire en tijdelijke uitstraling van de studentenwoningen die er in korte tijd zijn gerealiseerd. Inmiddels krijgt de plek steeds meer het...