Zomer in Maastricht

“In de zomer leer je de stad beter kennen”

Thierry Bleijswijk

Thierry Bleijswijk (22), net klaar met zijn bachelorscriptie voor European Studies blijft deze zomer in Maastricht. Wat zijn de plannen?

Waarom blijf je (een groot deel van) deze zomer in Maastricht?
“Ik ben vrijwilliger bij het Rode Kruis en ga onder andere bij de twaalf concerten van André Rieu op het Vrijthof aan de slag. Daarnaast werk ik zo’n twaalf uur per week als student-assistent bij de afdeling Marketing & Communicatie, ook in de zomerweken. Een dag of tien ga ik wel met mijn vriendin samen op bezoek bij mijn ouders, die in Italië wonen.”

Italië! Waarom daar niet lekker zes weken relaxen?
“Na een dag of tien heb ik het wel gehad met niks doen. Bovendien zijn de zomermaanden de uitgelezen periode om de stad Maastricht en de regio beter te leren kennen. Je hebt echt de tijd, geen stress omdat je over een uur onderwijsgroep hebt.”


 

En Rieu? Ben je daar niet wat jong voor?
“Dat is dus het leuke van dit vrijwilligerswerk. Je komt bij evenementen waar je anders misschien niet heen zou gaan en bent vaak aangenaam verrast. Elk evenement heeft zo zijn eigen karakteristieken en sfeer en daarmee ook een ander risicoprofiel.”

Zie je nog vrienden in de stad deze zomer?
“Ja, ik heb onder andere via mijn werk voor de universiteit veel leuke mensen leren kennen, die ook grotendeels hier blijven om te werken. En ik krijg een vriend uit Schotland op bezoek. Met hem ga ik het drielandenpunt bezoeken, Aken, de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Er is echt genoeg te doen hier en je moet er natuurlijk ook zelf iets van maken, met vrijwilligerswerk of een baantje."

Thierry Bleijswijk

Ben je al eerder hier gebleven in de zomer?
“Ja, twee jaar geleden wilde ik graag veel uren werken om extra te verdienen voor mijn uitwisseling naar Macau en Shanghai. Toen werkte ik veertig uur per week, net als een aantal collegastudenten. Als je hier toch een kamer hebt, is het naar mijn idee zonde om er geen gebruik van te maken.”

En wat is het plan na de zomer?
“Dan hoop ik te kunnen beginnen aan mijn master bij UNU-Merit hier in Maastricht: Public Policy and Human Development.”



Tekst: Femke Kools  
Foto's: Thierry Bleijswijk

Lees ook

  • Bewegende oranje stippen op een gele achtergrond zijn het eerste teken dat er iets bijzonders gebeurt in de wereldwijd beroemde kalksteengroeve in de Maastrichtse Sint-Pietersberg. Dichterbij zie je dat het om mensen gaat gekleed in oranje hesjes. Het zijn studenten van het Maastricht Science...

  • Universiteit Maastricht heeft een nieuwe onderzoekskas gebouwd op Brightlands Campus Greenport Venlo. In deze high-tech kas wordt vanaf 1 september onderzoek gedaan naar de land- en tuinbouw van de toekomst: van nieuwe teelttechnieken en de ontwikkeling van planten tot aan de optimalisatie van...

  • Het terrein aan de Sorbonnelaan in de Maastrichtse wijk Randwyck oogde zo’n twee jaar geleden nog ietwat kaal en afgelegen. Dat had vooral te maken met de modulaire en tijdelijke uitstraling van de studentenwoningen die er in korte tijd zijn gerealiseerd. Inmiddels krijgt de plek steeds meer het...