08 sep
19:00 - 23:00

Het oplossen van plasticvervuiling via de zijderoute

Het leven op aarde wordt onnodig bedreigd door plastics. Het terugdringen van plastic zwerfaval vraagt om een integrale aanpak van materiaaltechnologie en gedragseconomie.

Dr. Jules Harings (docent macromolecular physics and technology) laat zien hoe natuurlijke materialen zoals zijde de inspiratie vormen voor een techno-economisch, circulair model voor plastic verpakkingen op basis van natuurlijke grondstoffen. Deze breken – onder invloed van water – alleen af wanneer ze onverhoopt in de natuur terechtkomen, maar behouden hun functionaliteit in de gebruiksfase.

About the Department of Biobased Materials

Het departement heeft twee hoofdpijlers: onderwijs en onderzoek. De onderwijspijler vertegenwoordigt het Biobased Materials master programma, dat nu in zijn tweede jaar staat en hard op weg is één van de beste programma's in zijn vakgebied te worden. De onderzoekspijler vertegenwoordigt een internationale groep wetenschappers die deelnemen aan projecten binnen de instituten AMIBM (Aachen-Maastricht Instituut voor Biobased Materials) en Chemelot InSciTe (Instituut voor Wetenschap en Technologie).

Het multidisciplinaire team heeft wetenschappers verzameld met expertise in organische chemie, biocatalyse, leiders op het gebied van nieuwe biobased blokken, polymeerchemie, polymeerfysica, polymerenkunde, materiaalkunde, weefselkunde, duurzaamheidsevaluaties en biobased en biomedische materialen.

Biobased Materials - plastic

Jules Harings is docent macromolecular physics and technology aan Universiteit Maastricht's Department of Biobased Materials welke gesitueerd is op de Brightlands Chemelot Campus.

PAS Festival

PAS festival

Festival of Pleasure, Art & Science (PAS) op 8 & 9 September in Maastricht. Met korte lezingen, theater, dans, kunst, muziek en meer. Gratis entree!
PAS is een initiatief van Studium Generale from Maastricht University.

Ga naar de PAS-website  

Lees ook