Je studie financieren

Het onderzoeken van je financiële mogelijkheden is een cruciale stap bij het plannen van je opleiding. Of je nu op zoek bent naar leningen van de overheid, mogelijkheden voor studiebeurzen of speciale financiële steun nodig hebt door onvoorziene omstandigheden, Universiteit Maastricht (UM) biedt verschillende mogelijkheden om je te helpen uitzoeken welke opties er zijn om je studie te financieren.   

Ga voor uitgebreide informatie over elk van deze financiële opties naar de onderstaande pagina's: 

  • Nederlandse studiefinanciering (DUO) 
    De Nederlandse overheid biedt verschillende vormen van studiefinanciering voor Nederlanders en gelijkgestelden. Ontdek welke vormen van financiering beschikbaar zijn en of je in aanmerking komt.  
     
  • Beurzen 
    We faciliteren verschillende beurzen voor hoogpresterende studenten die financiële belemmeringen ondervinden bij het volgen van hun studie. 

  • Financiële ondersteuning bij studievertraging (UM Profileringsfonds) 
    Als je studievertraging oploopt door bijzondere omstandigheden zoals ziekte, familieomstandigheden, handicap, zwangerschap, een bestuursfunctie bij een studentenvereniging of omdat je je studie combineert met topsport, kun je in aanmerking komen voor financiële ondersteuning vanuit het Profileringsfonds van UM.