Steun voor studerende ouders

Ben je student aan Universiteit Maastricht (UM) en ouder? Dan kun je in aanmerking komen voor voorzieningen, toeslagen en een financiële tegemoetkoming. 

Services

Heb je bepaalde wensen rond het rooster of de tentamenlocaties in verband met zwangerschap of ouderschap? Neem dan contact op met studentendecaan Judith Kraal. Zoek je een kolfruimte of heb je behoefte aan hulp bij het indelen van je studie? Bespreek dat met je studieadviseur. 

Faciliteiten

Bekijk de plattegrond met faciliteiten voor kolf-, rust- en verschoonruimtes bij UM.

Alle informatie op een rij

Bekijk alle mogelijkheden bij UM Cares, ons netwerk voor studenten en medewerkers met zorgtaken. Hier ontdek je hoe je in contact komt met andere UM studenten met zorgtaken en lees je alles over je rechten, beschikbare financiële steun en ondersteuning bij zwangerschap en ouderschap. 

Financiële steun bij studievertraging

Je kunt tot vier maanden financiële compensatie krijgen voor studievertraging door zwangerschap. Bekijk het reglement van het Profileringsfonds voor de voorwaarden. 

Toeslagen 

  • Algemene toeslagen: neem voor informatie over huurtoeslag en kinderopvangtoeslag contact op met de Belastingdienst. 
  • Eenoudertoeslag: ben je alleenstaande ouder met een kind onder de 18? Dan kun je in aanmerking komen voor een eenoudertoeslag. Neem hiervoor contact op met DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) 
  • Kinderopvangtoeslag: heb je tijdens je studie kinderopvang nodig? Kijk dan op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag of je hiervoor in aanmerking komt. 

Wijzigingen doorgeven aan de Belastingdienst

De hoeveelheid toeslag die je ontvangt, hangt af van je situatie en behoefte aan kinderopvang en of je een toeslag ontvangende partner hebt. Geef wijzigingen direct door via Mijn toeslagen.nl of de app Kinderopvangtoeslag. 

PAC-netwerk: kom in contact met andere studentouders

Ter ondersteuning van ouders en (mantel-)verzorgers heeft UM het PAC-netwerk opgezet. Wil je je hierbij aansluiten? Bekijk alle informatie over ons PAC-netwerk. 

Wil je liever op een andere manier in contact komen met studentouders? Neem dan contact op met de studentendecaan, studentendecanen@maastrichtuniversity.nl 

Website voor studerende moeders

Stichting Steunpunt Studerende Moeders biedt nuttige informatie en hulp voor studerende moeders. Geïnteresseerd in het Smart Mama Coach-programma? Je kunt met korting meedoen. Neem contact op met studentendecanen@maastrichtuniversity.nl of bekijk  Stichting Steunpunt Studerende Moeders.