Proefschriften Hannah Brodersen en Alice Giannini bekroond met prijzen

Twee promovendi van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid ontvingen een prijs voor hun proefschrift. Tijdens het 21e International Congress of the International Association of the Penal Law in Parijs werden de prijzen uitgereikt aan Hannah Brodersen en Alice Giannini. Het congres stond in het teken van AI en strafrecht.

Hannah Brodersen won de hoofdprijs, de M. Cherif Bassiouni Siracusa Prijs, voor haar proefschrift ‘Longer Than Life – How the ICTY Strengthened the Rule of Law in Bosnia and Herzegovina and Serbia’ (2020). De thesis schreef ze toen ze van 2014 tot 2020 werkzaam was voor de faculteit. De prijs wordt uitgereikt aan een jonge strafrechtspecialist wiens individuele thesis, uitgegeven als boek met ISBN, een originele en zeer waardevolle wetenschappelijke bijdrage aan het strafrecht vormt en in de afgelopen vijf jaar is gepubliceerd.

Het proefschrift ‘Criminal Behavior and Accountability of Artificial Intelligence Systems’ (2023) van Alice Giannini kreeg een eervolle benoeming. Daarnaast werd Alice benoemd tot ‘Secretary of the Science Committee’ tijdens het congres. Alice is universitair docent strafrecht binnen het departement Criminal Law & Criminlogy.

De faculteit is trots op deze prachtige prestaties en feliciteert Hannah en Alice met hun successen!

Lees ook