Werken naast je studie

Op zoek naar een bijbaan tijdens je studie? Vind een leuke baan via InterUM, het uitzendbureau van de Universiteit Maastricht (UM). Je kunt ook de UM-vacaturebank raadplegen, op zoek gaan naar een studentenfunctie bij UM of contact opnemen met verschillende commerciële uitzendbureaus. Ook goed om te weten: je kunt in aanmerking komen voor belastingteruggave als je werkt als student.   

InterUM detacheringsbureau

InterUM is bedoeld voor UM-studenten die relevante werkervaring willen opdoen voor hun toekomstige carrière. Via InterUM vind je functies als studentmedewerker, onderzoeksassistent, surveillant, administratieve en secretariële functies, receptiemedewerker en enquêteur. Schrijf je in op www.interum.eu /nl.  

UM Vacancy board & studentenjobs

De UM Vacancy board is het centrale vacatureplatform voor studenten en alumni van UM. Naast vacatures voor pas afgestudeerden en ervaren professionals kun je hier als huidige student terecht voor stages, bijbanen en vrijwilligerswerk. Bezoek de UM Vacancy board. 

Ook andere mogelijkheden voor studenten vind je op onze pagina Studentenbanen bij UM.   

Belastingteruggave van de Belastingdienst

Heb je een parttime- of zomerbaan in Nederland gehad? Als je werkgever inkomstenbelasting voor je heeft betaald, kom je misschien in aanmerking voor belastingteruggave. De Nederlandse aangifteperiode loopt van 1 maart tot 1 mei. Als je je aangifte vóór 1 april indient, zou je je teruggave vóór 1 juli moeten ontvangen.  

Je kunt aangifte doen over de afgelopen vijf jaar. Zorg ervoor dat je aangifte doet voor elk jaar dat je een parttime baan had, want je teruggave kan oplopen tot een paar honderd euro.   

Hulp nodig bij het invullen van je aangifte inkomstenbelasting?

Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon op 0800 0543. Je kunt ook een afspraak maken voor een bezoek aan een belastingkantoor of steunpunt. Voor algemene vragen kun je terecht bij de Belastingdienst op Facebook of Instagram.