Tanspenning voor Jos Lemmink

Tijdens zijn afscheidscollege heeft Jos Lemmink, hoogleraar Marketing and Service Innovation, de Tanspenning ontvangen, de hoogste UM-onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de universiteit. 

Jos Lemmink is al bijna veertig jaar een integraal onderdeel van de School of Business and Economics (SBE). Zijn UM-avontuur begon in 1985, toen hij toetrad tot de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Limburg.

In de loop der jaren vervulde hij veel verschillende functies bij SBE. Zo was hij hoofd van de afdeling Management Sciences en de afdeling Marketing, directeur van de onderzoeksschool METEOR en associate onderzoeksdecaan. Van 2006 tot 2013 en in de zomer van 2022 was hij decaan van SBE. Ook was hij lid van een aantal internationale adviesraden en raden van bestuur van EQUIS en AACSB.

De afgelopen 39 jaar was Jos Lemmink een onvermoeibare voorvechter van samenwerkingen tussen de UM en de lokale gemeenschap. Zijn inzet ging verder dan de groei van de UM en SBE: hij spande zich ook in voor de groei van de regio als geheel. Dit wordt benadrukt door zijn actieve deelname aan regionale ontwikkelingsprogramma’s en de ontwikkeling van de Brightlands campussen. “Zijn impact gaat verder dan zijn professionele prestaties. Hij is een rolmodel en een inspiratie voor promovendi, talloze studenten, projecten en onderwijsgroepen”, zei UM-vicevoorzitter Nick Bos bij de uitreiking van de Tansmedaille.

Lees ook

  • “We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg. 

  • Bewegende oranje stippen op een gele achtergrond zijn het eerste teken dat er iets bijzonders gebeurt in de wereldwijd beroemde kalksteengroeve in de Maastrichtse Sint-Pietersberg. Dichterbij zie je dat het om mensen gaat gekleed in oranje hesjes. Het zijn studenten van het Maastricht Science...

  • Universiteit Maastricht heeft een nieuwe onderzoekskas gebouwd op Brightlands Campus Greenport Venlo. In deze high-tech kas wordt vanaf 1 september onderzoek gedaan naar de land- en tuinbouw van de toekomst: van nieuwe teelttechnieken en de ontwikkeling van planten tot aan de optimalisatie van...