Parkeren in Maastricht

Ben je van plan om met je eigen auto naar de Universiteit Maastricht (UM) te rijden en heb je een parkeerplaats nodig? De UM en Gemeente Maastricht hebben verschillende parkeermogelijkheden voor je. 

Gratis parkeren in Randwyck

Als UM-student kun je in Randwyck gratis parkeren! De UM heeft een grote parkeerplaats aan de Sorbonnelaan. Met je UMcard kun je hier zeven dagen per week, 24 uur per dag, kosteloos parkeren. 

Gratis parkeren bij P+R Maastricht Noord

Ook bij Park and Ride Maastricht Noord kun je gratis parkeren. Deze parkeerplaats ligt dicht bij een afrit van de A79 (Aken-Maastricht). Je kunt hier zeven dagen per week, 24 uur per dag, kosteloos parkeren. Elke 15 minuten vertrekt een bus naar het centrum van de stad.  

Woon je in Maastricht en heb je een auto?

Als je in Maastricht woont en studeert, kun je een parkeervergunning voor bewoners aanvragen bij Gemeente Maastricht. Met deze vergunning mag je parkeren in de zone waarin je woont. De prijzen zijn afhankelijk van hoe ver je van het centrum van Maastricht woont.   

Meerdere dagen per week vanuit het buitenland met je auto naar de UM

Als je voor je studie meerdere dagen per week vanuit je woonplaats in het buitenland naar Maastricht rijdt, kun je bij Gemeente Maastricht een parkeervergunning voor buitenlandse studenten kopen.   

Met de parkeervergunning voor buitenlandse studenten mag je parkeren in een van de volgende parkeerzones:   

  • Brusselsepoort 
  • Villapark-St.Pieter-Jekerdal 
  • Mariaberg 

In 2024 kost dit €6.60 per maand (plus eenmalige administratiekosten à €21.95). 

Andere manieren om naar en binnen Maastricht te reizen

Er zijn veel manieren om veilig en duurzaam naar en binnen Maastricht te reizen. Bijna alles is te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te bereiken en Maastricht Bereikbaar kan je helpen bij het plannen van je uitstapjes.