Universiteiten maken werk van meer Nederlandstalige bachelors

De Nederlandse universiteiten brengen gezamenlijk het aantal Engelstalige bacheloropleidingen met een derde terug en zijn van plan om aan 35 Engelstalige opleidingen een Nederlandse variant toe te voegen. 

Het is een concreet vervolg op de eerdere aankondiging van de universiteiten over een goede balans in de internationalisering van de onderwijsinstellingen. Lees hier het bericht daarover van Universiteiten van Nederland.

De plannen worden nu verder vormgegeven. Dat gebeurt ook aan de UM, waar faculteiten de mogelijkheden binnen hun opleidingen uitwerken. Wanneer die bekend zijn, informeren we onze medewerkers en studenten.

Lees meer over internationalisering

More news items
  • Nederlandse universiteiten hebben gezamenlijk maatregelen aangekondigd om de instroom van internationale studenten in goede banen te leiden en de Nederlandse taalvaardigheid te vergroten.  De Universiteit Maastricht zet zich in om oplossingen op maat te vinden die passen bij zowel de universiteit...

  • Nederland heeft nog geen nieuwe regering. Daarmee is er nog steeds veel onduidelijkheid, ook voor de UM. Duidelijk is wél dat zeker niet alles blijft zoals het was. Politieke partijen willen het aantal internationale studenten beperken met landelijke regels.

Lees ook