06 nov 07 nov
16:30 - 21:01
Het Programma Seksuele Veiligheid presenteert:

SAFE SPACE

Het Programma Seksuele Veiligheid van de UM presenteert SAFE SPACE, een theatervoorstelling door stichting Time Out in het MECC Maastricht, voor studenten en medewerkers aan de universiteit. De toegang is gratis. 

SAFE SPACE is een interactieve en inspirerende voorstelling over onderwerpen die ons allemaal aangaan. De voorstelling gaat over de grijze gebieden bij (seksuele) intimidatie, discriminatie en machtsmisbruik in hoger onderwijs. Vooral in tijden waarin we samen onderzoeken wat gewenst en ongewenst gedrag is (in dit grijze gebied), draagt deze voorstelling bij aan open gesprekken. Door deel te nemen aan dit evenement kun jij ook bijdragen aan een bewustere UM. Ook ben je een bondgenoot van het Programma Seksuele Veiligheid in het creëren van een veilige omgeving voor iedereen, vrij van seksueel geweld.

Het event vormt onderdeel van de inspanningen van de UM om samen te bouwen aan een veilige universiteiten veiligere universiteit bouwen we samen, nodig jij je vrienden en collega’s uit?

Bekijk de website  van stichting Time Out voor meer informatie over de theatervoorstelling SAFE SPACE.

Het Programma Seksuele Veiligheid van de UM wil een veilige omgeving voor iedereen, vrij van seksueel geweld.

Lees meer over Seksuele Veiligheid aan de UM

Voorstellingen

Op maandag 6 november zijn er twee voorstellingen in het Nederlands:

  1. Voorstelling 1: 16:30 tot 18:00 uur
  2. Voorstelling 2: 20:00 tot 21:30 uur

Op dinsdag 7 november zijn er twee voorstellingen in het Engels:

  1. Voorstelling 1: 16:30 tot 18:00 uur
  2. Voorstelling 2: 20:00 tot 21:30 uur

Bekijk de website van stichting Time Out voor meer informatie over de theatervoorstelling SAFE SPACE.

We zien je graag bij een van de voorstellingen!

Heb je vragen? Lees dan de FAQ hieronder

FAQ

 Hoe kan ik me registreren voor de voorstellingen?
Maak eerst een account aan door op de groene knop te drukken rechts bovenaan op deze pagina. Zodra je een account hebt gemaakt kun je inloggen en je registreren voor een van de voorstellingen.

 

 Ik heb me ingeschreven voor een van de voorstellingen maar ik wil graag wisselen van voorstelling. Wat moet ik nu doen?
Log in via de groene knop rechts bovenaan deze pagina. Nadat je in bent gelogd kun je gemakkelijke de voorstelling wijzigen waar je je voor hebt ingeschreven. Je krijgt een nieuwe QR code opgestuurd.

 

 Ik wil graag naar een van de voorstellingen komen maar ik heb toegankelijkheidsbehoefte, wie kan ik daarover spreken?
Voor alle toegankelijkheidsbehoeftes kun je contact opnemen met de registratie helpdesk via helpdesk@klinkhamergroup.com of + 31 (0)43-36 27 008.

 

 Ik heb me ingeschreven, moet ik iets laten zien op locatie?
Nadat je je hebt geregistreerd voor een van de voorstellingen ontvang je een mail met een QR code. Deze code moet je op locatie laten scannen voordat je de zaal in kan. Dit kan digitaal of geprint. Er is verder geen identificatie nodig.

 

 In welk opzicht is de voorstelling interactief?
Er zijn twee soorten interactie in de voorstellingen. De eerste is het gebruik van Mentimeter, hier kan je anoniem aan meedoen. De tweede is in de vorm van discussies met de moderator, acteurs en de mensen in het publiek. Als je wilt kan je mee doen met het gesprek, maar als je alleen wilt luisteren is dat ook oké. In beide gevallen is jouw aanwezigheid waardevol. Dit betekent dat we niemand zullen dwingen omdat we jouw comfort belangrijk vinden.

Lees hier het privacy statement van Mentimeter. 

 

 Ik ben bang dat de voorstellingen emotioneel triggerend zullen zijn, wat kan ik verwachten?
Wat voor de een triggerend is, hoeft niet triggerend te zijn voor de ander en andersom. Het is daarom moeilijk om te zeggen of de voorstellingen triggerend zullen zijn. De voorstellingen gaan over onderwerpen die misschien ongemakkelijk zijn om te behandelen of iets wat je zelf hebt meegemaakt. Deze onderwerpen worden daarom besproken met veel nuance en gevoeligheid. Daarnaast focust de voorstelling zich op het ‘grijze gebied’ waardoor hij over subtiele dingen gaat die mensen misschien zeggen of doen die niet overkomen zoals ze bedoeld zijn. Er zullen geen beeldende scenes zijn met geweld.

Als er een moment is tijdens de voorstellingen dat je je niet comfortabel voelt mag je altijd de zaal uitlopen naar een van de vertrouwenspersonen. Dat is helemaal oke! De vertrouwenspersonen kunnen een luisterend oor bieden en je verder ondersteunen als je dat graag wilt. Ze zijn er voor jou.

Na de voorstellingen kun je ook altijd contact opnemen met het Team Sociale Veiligheid voor studenten of medewerkers (beter bekend als het CCP).


Wil je meer weten over het Programma Seksuele Veiligheid, seksueel geweld of hoe jij kunt bijdragen aan seksuele veiligheid? Lees dan de Seksuele Veiligheid aan de UM website.

Lees ook

  • 26 aug 30 aug

    FASoS Introductie voor Bachelor, Exchange en Pre-master studenten

    Informatie over dit evenement is alleen beschikbaar in het Engels.

  • 30 aug

    FASoS introductie voor masterstudenten

    Hoe werkt het op de universiteit, waar is de bibliotheek, hoe ziet de stad Maastricht eruit en wie zijn mijn medestudenten? Dit zullen slechts een paar van de vragen zijn die je bezig houden als je begint aan een nieuwe studie. De introductiedag is bedoeld om je een beter beeld te geven van de...

  • 30 aug

    FASoS introductie voor masterstudenten

    Hoe werkt het op de universiteit, waar is de bibliotheek, hoe ziet de stad Maastricht eruit en wie zijn mijn medestudenten? Dit zullen slechts een paar van de vragen zijn die je bezig houden als je begint aan een nieuwe studie. De introductiedag is bedoeld om je een beter beeld te geven van de...