Maritje Weydemann en Audrey Danthinne

UM Climate Law Circle opgericht

In de vorige editie van de Alumni Nieuwsbrief kon je lezen dat de oprichting van een nieuwe klimaatrechtkring werd verkend. Inmiddels is de UM Climate Law Circle een feit. De kring is een initiatief van studenten, alumni en hoogleraren van de Faculty of Law van de Universiteit Maastricht. Samen gaan ze kijken hoe ze via het (Europese) klimaatrecht de wereld om ons heen een klein stukje mooier kunnen maken.
 

climate met logo

Maritje Weydemann en Audrey Danthinne zijn twee Law-alumni die zich inzetten voor de kring. Samen met anderen werden ze door hun docent, prof. dr. Marjan Peeters, na het volgen van haar lessen over klimaatrecht, warm gemaakt om de UM Climate Law Circle op te richten. Audrey Danthinne: “Wij beschouwen onszelf als de generatie die nu in actie moet komen. Het klimaat verbetert zichzelf niet, dat moeten wij doen. Klimaatwetgeving is daarbij belangrijk. Het is goed om na te denken hoe we als juristen daaraan bij kunnen dragen.”

Kennis verdiepen
Belangrijk is daarbij de doelstelling van de Europese Unie om in 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. Maritje Weydeman: “Door als alumni en studenten samen te werken met onderzoekers en academici die gespecialiseerd zijn in klimaat gerelateerde juridische kwesties, kunnen we onze kennis verdiepen. Die kennis kunnen we samen aanwenden om kritisch te kijken naar de klimaatwetgeving. Samen sta je sterker en kom je op betere ideeën”.

Interactief platform
Ze willen dan ook dat de UM Climate Law Circle een interactief platform wordt, waar iedereen zich vrij voelt om verbinding te maken en ervaringen uit te wisselen. Het plan is om iedere drie maanden een bijeenkomst te organiseren. Ze willen experts op het gebied van klimaatrecht uitnodigen voor presentaties en/of paneldiscussies. Ook kunnen studenten en alumni hun onderzoeksonderwerpen delen. Binnenkort wordt er overlegd wanneer de eerste bijeenkomst gaat plaatsvinden.

Meer weten over de UM Climate Law Circle? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van deze kring? Neem dan contact op met:

Audrey Danthinne: a.danthinne@student.maastrichtuniversity.nl
Maritje Weydemann: maritje.weydemann@gmail.com

Lees meer over de UM Climate Law Circle
Meld je aan voor het event op 21 april