Erkende opleiding stralingshygiëne - Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming – Verspreidbare Radioactieve Stoffen niveau D

Cursus TMS-VRS D

Aanmelden | Inschrijfvoorwaarden | Programma

Frequentie
De cursus wordt jaarlijks in het voorjaar en najaar georganiseerd. 

Doelgroep
Personen die in het kader van hun werkzaamheden zelfstandig handelingen uitvoeren met verspreidbare radioactieve stoffen. Het behalen van het diploma geeft tevens de bevoegdheid om toezicht te houden op werkzaamheden met verspreidbare radioactieve stoffen in een laboratorium met D-classificatie.

Leerdoelen
Na het volgen van de cursus is de deelnemer in staat om:

  1. toezicht te houden op de toepassing waarvoor hij verantwoordelijk is, en de daarvoor relevante wet- en regelgeving te handhaven en in afstemming met de coördinerend deskundige inhoudelijk adequate adviezen van preventieve aard te geven ;
  2. bij te dragen aan een adequate afhandeling van een (voorziene) onbedoelde gebeurtenis of dreigend incident;
  3. actief aan de eigen deskundigheidsbevordering te werken, evenals aan die van anderen waarvoor hij verantwoordelijk is.
  4. Daarnaast beschikt de deelnemer over: kennis, vaardigheden, attitudes en competenties die specifiek betrekking hebben op radioactieve stoffen in verspreidbare vorm.

Inhoud en taal
De cursus wordt aangeboden in het Engels. Een goede kennis van de Engelse taal is sterk aanbevolen.
Het onderwijs bestaat uit contactonderwijs in de vorm van colleges, een werkcollege en practica. De cursus wordt afgesloten met een examentraining en een examen. Voor een gedetailleerd programma, klik hier.

Voorkennis en middelen
Voor deze cursus is een basiskennis van wiskunde (inclusief logaritmen) vereist.
Het lesmateriaal wordt verstrekt door de cursusorganisatie; iedere cursist dient zelf te beschikken over een rekenmachine met logaritmische functies.

Organisatie
De cursusorganisatie is in handen van de Stralingsbeschermingseenheid Randwyck. De kwaliteit wordt bewaakt door de opleidingsverantwoordelijke van de Stralingsbeschermingseenheid, en de Examencommissie Stralingshygiënisch Onderwijs Randwyck. De werkwijze is vastgelegd in een procedure en een examenreglement, en alle voorwaarden met betrekking tot inschrijving zijn vastgelegd in de inschrijfvoorwaarden. De Stralingsbeschermingseenheid houdt zich het recht voor om een cursus te annuleren bij onvoldoende deelname. Dit wordt uiterlijk 2 weken voor de start van de cursus bekend gemaakt.
UM en azM zijn door de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) erkend als instelling voor het geven van opleidingen op het gebied van stralingsbescherming.

Kosten voor deelname
Voor medewerkers van UM, MUMC+, Maastro, Maastro Protonentherapie B.V. en Brightlands Incubators Maastricht B.V. is deelname aan de cursus gratis. Echter, voor deelnemers die zich twee weken of korter voor aanvang van de opleiding terugtrekken, worden administratiekosten in rekening gebracht.
Voor externe deelnemers zijn de kosten verbonden aan cursusdeelname in 2023 vastgesteld op € 1650 (vrijgesteld van btw). Voor deelnemers die zich twee weken of korter voor aanvang van de opleiding terugtrekken, worden administratiekosten in rekening gebracht. Alle informatie over deze kosten kan teruggevonden worden in de inschrijfvoorwaarden.

Verloren diploma
Het is mogelijk om een duplicaat van uw diploma aan te vragen. Hiervoor wordt een administratiekost van € 25 (vrijgesteld van btw) aangerekend, zie ook inschrijfvoorwaarden