Chahinda Ghossein gekozen tot Topvrouw Limburg 2022

Cardioloog in opleiding en UM-onderzoeker Chahinda Ghossein is gekozen tot Topvrouw Limburg 2022. Ze kreeg de titel op 22 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in Weert van de stichting Topvrouwen Limburg.

Chahinda Ghossein is in opleiding tot cardioloog aan het Maastricht UMC+ en als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Maastricht. Ze doet onderzoek naar hart- een vaatziekten bij vrouwen, met name in relatie tot hun zwangerschap. Ze zet zich in voor deze vrouwspecifieke problematiek in via haar werk als cardioloog en wetenschapper, en via haar stichting Queen of Hearts.

Ze zorgt ervoor dat dit onderwerp meer maatschappelijke bekendheid krijgt en doorbreekt taboes. Zo schreef ze een boek over de impact van zwangerschapscomplicaties op het vrouwelijke zijn en organiseert ze projecten op raakvlakken van wetenschap, muziek en kunst. 

Dit nieuwsbericht is gebaseerd op een persbericht van het MUMC+ 

Lees ook

  • Kan urine worden gebruikt om niercelcarcinoom op te sporen? De huidige aanpak bij kleine niermassa's is in de meeste gevallen een preventieve gedeeltelijke of volledige verwijdering van de nier, waarbij niet altijd duidelijk is of de massa goedaardig of kwaadaardig is. Moleculair epidemioloog Kim...

  • Neurowetenschapper Dennis Hernaus onderzoekt het beloningssysteem in ons brein. Hoe zorgt dit “breinnetwerk” ervoor dat wij gemotiveerd raken? 

  • Met een bachelordiploma Biomedical Sciences heb je ruime keuze waar je je gedetailleerde kennis over ziekte en gezondheid wilt toepassen. Of je nu in het lab of daarbuiten wilt werken. Lobke Meels is een inspirerend voorbeeld van een carrière buiten het lab. Ze combineerde haar bacheloropleiding...