Bij YUFE bepaal jij hoe je studie eruit ziet

Mikail Yildiz studeert Europees recht aan de Universiteit Maastricht en is zeer enthousiast over Young Universities for the Future of Europe. Door YUFE kan hij cursussen in heel Europa volgen en extra carrièrevaardigheden ontwikkelen. Ook belangstelling voor de YUFE student journey? Bezoek dan de online Open Dag voor de YUFE Student Journey op 28 maart.

Als een van de eerste deelnemers aan de YUFE student journey is Mikail al op uitwisseling geweest in Italië en heeft hij cursussen gevolgd aan verschillende Europese universiteiten - en hij is nog niet klaar. "Ik ontdek nog steeds nieuwe dingen die ik dankzij YUFE kan doen - en dat is geweldig."

Volgens Mikail is het kiezen van zijn eigen vakken een van de grootste voordelen van het programma: "Ik heb mijn bacheloropleiding vormgegeven door vakken van andere universiteiten te combineren met die van Maastricht. Het volgen van multidisciplinaire vakken in heel Europa was een unieke ervaring."

Alles doen om meer te leren

Volgens Mikail is het YUFE-programma waardevol voor zowel bachelor- als masterstudenten. "Elke universiteit is anders georganiseerd, waardoor je in heel verschillende omgevingen leert hoe je moet leren." Zijn huidige ervaringen zullen hem bovendien helpen nadat hij zijn studie heeft afgerond. "Toekomstige werkgevers waarderen het als je je inzet om meer te leren. De lessen in culturele diversiteit en de grensoverschrijdende cursussen zijn een belangrijke aanvulling op mijn CV."

Tijdens zijn YUFE student journey heeft Mikail al verschillende cursussen gevolgd en hij is van plan om ook aan andere activiteiten deel te nemen. "Ik wil participeren in activiteiten voor mijn professionele ontwikkeling en ik heb me aangemeld als vrijwilliger voor Oxfam als onderdeel van het YUFE-sterrenprogramma." De flexibiliteit van het programma stelt hem in staat om deel te nemen aan andere programma's en activiteiten terwijl hij in Maastricht blijft studeren.

Ciao Roma!

Het is niet verwonderlijk dat Mikail graag internationale ervaringen aan zijn studie wil toevoegen. Hij groeide op in België, als zoon van een Turkse vader en een Italiaanse moeder. "Ik was gewend om tijd door te brengen met mensen met verschillende nationaliteiten, met verschillende culturele achtergronden, maar dat is niet standaard voor iedereen. Later wil ik graag in een internationale context werken, dus alle ervaring die ik onderweg kan opdoen is mooi meegenomen."

Dankzij YUFE heeft hij al de kans gegrepen om zowel Turks als Italiaans te leren. "Door naar Rome te gaan in het kader van een fysieke uitwisseling heb ik een bredere kijk gekregen op het Europees recht. De taalcursus die ik volgde, droeg bij aan die ervaring. Daardoor kon ik met de plaatselijke bevolking spreken, wat ik bijzonder waardeerde."

Dit is wat ik nodig heb

Het begon allemaal met een nieuwsbrief van de Universiteit Maastricht waarin studenten werden geïnformeerd over de YUFE student journey. Deze mogelijkheid trok zijn aandacht en leidde hem naar de website. "Na het bekijken van de website besloot ik dat dit iets was wat ik echt wilde doen. De daaropvolgende sollicitatieprocedure was duidelijk en eenvoudig."

Na zijn aanmelding was hij aangenaam verrast hoe goed de zaken geregeld waren: "Het is heel gemakkelijk om je in te schrijven voor cursussen: YUFE bevestigt enkele uren na je aanmelding dat je met succes bent ingeschreven. En als ik iets nodig heb, is het heel gemakkelijk om contact op te nemen met YUFE.”

Lees alles over het YUFE-programma en hoe je je kunt aanmelden. Grijp je kans!

YUFE

Young Universities for the Future of Europe (YUFE), de Europese universiteit onder leiding van de Universiteit Maastricht, stelt studenten centraal en nodigt hen uit om hun curriculum mede te bepalen en een echt internationale studie-ervaring op te doen.

Het YUFE-programma stelt studenten in staat op een educatief avontuur te gaan, onvergetelijke herinneringen te maken en waardevolle kennis op te doen.

Lees ook

  • Vorig jaar september is de samenwerking bekrachtigd tussen het project ‘DATASET’ van het Noord-Limburgse Fieldlab TISL en Logistiek Digitaal (onderdeel van het DIL programma). Namens het DATASET onderzoeksteam overhandigde Gerwin Zomer op vrijdag 12 juli het evaluatierapport van de Digital Readiness...

  • Van een jeugddroom om piloot te worden tot een studie rechten, met een korte omweg naar financiën en nu werkzaam als Procurement Manager voor de Lufthansa Group, was alumnus Charles Brichet vastbesloten om zijn droomcarrière in de luchtvaart na te jagen, waarbij hij elk obstakel, elke uitdaging en...

  • De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft dr. Marieke Hopman en dr. Guleid Jama financiering toegekend voor hun nieuwe onderzoeksproject CHILD-WAR.