Matilde della Fontana wint Menno Knetsch Thesis Award 2021

De Menno Knetsch Award 2021 is toegekend aan MSc Biobased Materials afgestudeerde Matilde della Fontana. Matilde voltooide haar scriptie bij de duurzaamheidsgroep van het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) onder supervisie van Dr. Pouya Samani. Haar winnende afstudeerwerk ging over 'Sustainability assessment of biobased colourant in the textile value chain'. Matilde paste de holistische levenscyclusbenadering toe op de textielsector die zich bezighoudt met biobased kleurstoffen. Haar werk laat zien hoe een cradle-to-cradle analyse kan bijdragen aan toekomstig onderzoek en ontwikkelingen in dit veld.

"Het winnen van de Menno Knetschprijs was de perfecte en onverwachte afsluiting van een prachtig traject dat ik de afgelopen maanden heb gevolgd, en ik voel me zeer vereerd. Ik geloof sterk in een duurzamere toekomst en ik hoop dat mijn scriptie daar wat kleurrijke inzichten in heeft kunnen geven."
Matilde della Fontana

Over de Menno Knetsch Master Thesis Award
De prijs, een cheque van €500, wordt beschikbaar gesteld door het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM). De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse afstudeerceremonie van de MSc Biobased materials. Dit jaar reikte Prof. Yvonne van der Meer de prijs uit aan de winnaar.

Criteria voor de prijs voor de beste masterscriptie zijn onder andere:
- Totaalcijfer voor de masterscriptie
- De bijdrage aan het wetenschappelijke domein van biobased materialen en/of de toepassing ervan
- De innovatieve aspecten van het onderwerp, alsmede de context waarin het onderzoek is uitgevoerd

De Menno Knetsch Master Thesis Award is ingesteld ter nagedachtenis aan onze zeer gewaardeerde collega en vriend Dr. Menno Knetsch, die de eerste programmadirecteur was van de MSc Biobased Materials.

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht ontving subsidies voor drie van de tien onderzoeksprojecten die van start gaan in het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. 

  • “Ik ben er trots op dat onze nieuwe groep Circular Plastics het eerste volledig eigen onderzoek publiceerde”, zegt Kim Ragaert. Drie jaar geleden, bij haar start in Maastricht, zette ze de onderzoeksgroep op. Inmiddels staat ze aan de basis van menige innovatie op het gebied van plasticrecycling en...

  • Het programmeren van kwantumcomputers staat, net als de kwantumcomputer zelf, nog in de kinderschoenen. Onderzoekers die aan quantum computing werken, zijn vaak natuurkundige, wiskundige of computerwetenschappers met een zwak voor de wiskunde van de kwantummechanica.