De Bachelor Open Dag was een topdag

Het was volle bak afgelopen zaterdag tijdens de UM Bachelor Open Dag die tweemaal per jaar gehouden wordt. Ruim drieduizend aankomende studenten bezochten de faculteiten van de Universiteit Maastricht.

Positieve reacties

Veel studiekiezers lieten zich positief uit over de Open Dag van afgelopen zaterdag. Een van hen is Alex, een Catalaanse student die in België woont en meer wilde weten over twee opleidingen aan de UM: Business Engineering en Maastricht Science Programme.

“Je ziet veel van de stad en de programma's zijn echt interessant. Waarom Maastricht? Prima stad, ik hou er wel van. En de Open Dag is ook echt goed. Je kunt wel zeggen dat je een internationale universiteit bent, maar vandaag kunnen we het allemaal ook zelf voelen. Overal hoor je allerlei talen en iedereen spreekt Engels. Dat is geweldig! Ik denk dat het niet echt moeilijk zal zijn om me hier thuis te voelen."

De internationale sfeer in Maastricht is ook een van de drie redenen waarom de 17-jarige Noah (Belgische nationaliteit, woonachtig in Groot-Brittanië) naar de Open Dag was gereisd. De andere twee: "Het Data Science programma en gewoon lekker weg zijn uit Engeland".

Heb je de Open Dag gemist?

Geen nood: bezoek onze Virtuele Open Dag. Die staat 24/7 voor je klaar. En zet alvast de volgende Bachelor Open Dag in je agenda: zaterdag 8 februari 2020

De eerstvolgende Master Open Dag wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019.

Guglielmo (16, van oorsprong Italiaans, uit Brussel) was onder de indruk van de Talk to an International Student sessies. "Die zijn geweldig. De studenten zijn erg geïnteresseerd en vriendelijk, en ze geven goede informatie. Je hebt dan snel door of je hier wel past met jouw cultuur. Bovendien heb ik veel informatie gekregen over huisvesting, de introductieweek en het vakkenpakket van het Science Programme.”

Lucil Dubic uit België vond de cursussen aan de UM “anders en geclusterd volgens een verbindend onderwerp”. Dat maakt het zeer aantrekkelijk “voor iemand met honger naar kennis”. Ze was ook onder de indruk van de vriendelijke omgeving, de kleinschalige versie van onderwijs en de persoonlijke benadering van het leerproces.

Een van de jongste studiekiezers was Daantje van Well uit Maastricht. De 15-jarige VWO leerling voelde zich welkom en op haar gemak tussen de oudere studenten. Ze voelde zich aangetrokken door het probleemgestuurd onderwijs aan de UM: “Dat is praktisch, leerzaam en leuk. En ik houd niet zo van boeken of stilzitten in de klas.”

En op social media kwam commentaar dat we onvertaald zullen laten:

"Thank you for organising a stellar Bachelor Dag.  My daughter is over the moon with excitement!!!"

Meeste bezoekers

De drie meest bezochte faculteiten waren: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, School of Business and Economics en Faculty of Law, in die volgorde.

Opblaasbare Google Maps markers waren geplaatst bij de tijdelijke haltes van de UM shuttlebussen. De cateraar Albron leverde onder andere vegan vlaaien en zorgde voor duurzaam bestek en bordjes, waardoor de ecologische voetafdruk van ook deze editie van de BOD beperkt bleef.

Lees ook

  • Bewegende oranje stippen op een gele achtergrond zijn het eerste teken dat er iets bijzonders gebeurt in de wereldwijd beroemde kalksteengroeve in de Maastrichtse Sint-Pietersberg. Dichterbij zie je dat het om mensen gaat gekleed in oranje hesjes. Het zijn studenten van het Maastricht Science...

  • Universiteit Maastricht heeft een nieuwe onderzoekskas gebouwd op Brightlands Campus Greenport Venlo. In deze high-tech kas wordt vanaf 1 september onderzoek gedaan naar de land- en tuinbouw van de toekomst: van nieuwe teelttechnieken en de ontwikkeling van planten tot aan de optimalisatie van...

  • Het terrein aan de Sorbonnelaan in de Maastrichtse wijk Randwyck oogde zo’n twee jaar geleden nog ietwat kaal en afgelegen. Dat had vooral te maken met de modulaire en tijdelijke uitstraling van de studentenwoningen die er in korte tijd zijn gerealiseerd. Inmiddels krijgt de plek steeds meer het...