Interview Matthijs Huizing van ITEM in 'Grenzeloos Ondernemen Magazine Kerkrade'

'Kansen in grensregio's moeten beter worden benut'

Het Grenzeloos Ondernemen Magazine Kerkrade interviewde Matthijs Huizing, adviseur externe betrekkingen van ITEM over het belang van het benutten van kansen in grensregio’s.

“De Nederlandse grens met België en Duitsland is meer dan duizend kilometer lang. In de grensregio’s liggen zeven provincies en meer dan honderd gemeenten waar miljoenen Nederlanders werken, ondernemen of studeren. Vaak doen ze dat aan de Nederlandse kant van de grens. Maar er zijn voor werkzoekenden, ondernemers en studenten ook allerlei kansen en mogelijkheden in de buurlanden België of Duitsland. Omgekeerd geldt dat ook. Die kansen worden nog onvoldoende benut. Het leven en werken in de grensregio’s van Nederland is anders dan in de rest van Nederland en daar moet in het nationale beleid rekening mee worden gehouden."

 Lees het volledige interview  

Lees ook

  • Hij omschrijft zichzelf als ‘een redelijk rationeel wezen’. Wanneer hij woorden als ‘genieten’, ‘liefde’ of ‘eenzaam’ al in de mond neemt, corrigeert hij zichzelf onmiddellijk: “Nouja, liefde, groot woord. Laten we zeggen dat mijn affiniteit met de universiteit tot bloei kwam in Maastricht.” Na 25...

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen en kunstwerken. Door ze een nieuwe bestemming te geven, behouden we deze iconen en geven we ze een nieuwe invulling, waardoor ze het kloppende hart vormen van een bruisende stad. 

    Wist je dat deze gebouwen en kunstwerken ook toegang...

  • Twee promovendi van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid ontvingen een prijs voor hun proefschrift tijdens het 21e International Congress of the International Association of the Penal Law in Parijs.