Eerste studenten afgestudeerd aan UM in Biobased Materials

Na twee jaar hard werken, kreeg de eerste groep studenten van de master Biobased Materials hun welverdiende diploma uitgereikt.

De ceremonie vond plaats op de Brightlands Chemelot Campus waar de afstudeerders de afgelopen twee jaar geleerd en gewerkt hebben. Deze campus ligt in een industriële omgeving, welke goed aansluit bij de doelen van Universiteit Maastricht wat betreft het Biobased Materials onderzoek en onderwijs.

Gedurende de ceremonie werden de studenten geprezen voor hun academische expertise, motivatie, doorzettingsvermogen en de wil om te blijven leren.

Biobased Materials

In hun master thesis projecten werkten de student aan de biokatalyse en synthese van nieuwe bouwstenen voor innovatieve biobased polymeren, het verwerken en bewerken van composiet materialen en de bio-afbreekbaarheid van synthetische polymeren zoals nylon.

Wij danken de studenten voor hun bijdrage aan de groeiende ‘Biobased Academic Community’ op de Brightlands Chemelot Campus en wensen hen heel veel succes in hun toekomstige loopbaan.

De afgestudeerden

  • Luciano Monsegue is op zoek naar PhD-positie buiten de UM
  • Chang Liu zal aan haar eigen start-up gaan werken op de Brightlands Chemelot Campus, in samenwerking met de Brigthlands Innovation Factory en enkele bedrijven
  • Inge Hermsen kreeg haar diploma met de waardering summa cum laude en zal haar carrière voortzetten bij Corbion  
  • Matthew Elford blijft voor de komende maanden verbonden aan het Aachen-Maastricht Institute Biobased Materials (AMIBM)
  • Petya Yaneva is op zoek naar een PhD positie buiten de UM

Van links naar rechts: Luciano Monsegue, Chang Liu, Inge Hermsen, Matthew Elford, Petya Yaneva

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht ontving subsidies voor drie van de tien onderzoeksprojecten die van start gaan in het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. 

  • “Ik ben er trots op dat onze nieuwe groep Circular Plastics het eerste volledig eigen onderzoek publiceerde”, zegt Kim Ragaert. Drie jaar geleden, bij haar start in Maastricht, zette ze de onderzoeksgroep op. Inmiddels staat ze aan de basis van menige innovatie op het gebied van plasticrecycling en...

  • Het programmeren van kwantumcomputers staat, net als de kwantumcomputer zelf, nog in de kinderschoenen. Onderzoekers die aan quantum computing werken, zijn vaak natuurkundige, wiskundige of computerwetenschappers met een zwak voor de wiskunde van de kwantummechanica.