HKH Prinses Margriet op bezoek bij UM

Op vrijdag 13 november bracht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet een werkbezoek aan de Universiteit Maastricht. Als erevoorzitter nam de prinses deel aan de achtste bijeenkomst van de Advisory Board Global Health.

De Advisory Board Global Health is een internationaal samengestelde adviesraad voor de Global Health masterprogramma’s van de Universiteit Maastricht en McMaster University (Canada). De board bestaat uit experts afkomstig uit het bedrijfsleven, van NGO’s en professionals uit het werkveld. Vanwege haar speciale relatie met Canada (ze is geboren in Ottawa) en haar betrokkenheid bij de gezondheidszorg is Prinses Margriet benoemd tot erevoorzitter van de Advisory Board. De Advisory Board vergadert beurtelings in Nederland en Canada.

In de vergadering werd onder meer gesproken over de presentatie over het masterprogramma Global Health als best practice tijdens het staatsbezoek van het koninklijk paar aan Canada. Studenten en alumni van de Master Global Health hielden presentaties over hun ervaringen en Rector Magnificus Luc Soete sprak over ‘innovation in global partnerships’.

Dr. Anja Krumeich, opleidingsdirecteur van de Master Global Health: “HKH Princess Margriet
toonde zich zeer geïnteresseerd in de organisatie en de toekomst van het programma, met inbegrip van de preventie van gezondheidsproblemen en oog voor culturele achtergronden bij de implementatie."

Lees ook

  • Oud-studenten Brian en Rob Timmermans combineerden hun studies Econometrie en Sustainable Finance met hun passie sportkarate. Met een zich alsmaar vullende prijzenkast als resultaat. Beiden zijn meervoudig en regerend Nederlands kampioen in hun gewichtsklasse en acteren succesvol op het wereldpodium...

  • De Universiteit Maastricht ontving subsidies voor drie van de tien onderzoeksprojecten die van start gaan in het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. 

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen en kunstwerken. Door ze een nieuwe bestemming te geven, behouden we deze iconen en geven we ze een nieuwe invulling, waardoor ze het kloppende hart vormen van een bruisende stad. 

    Wist je dat deze gebouwen en kunstwerken ook toegang...