Bachelor programma’s derde jaar op rij in top 3 Elsevier Beste Studies. Master Nederlands Recht op de eerste plaats.

Zoals ieder jaar onderzocht Elsevier weer welke opleidingen tot de beste van Nederland horen. En net als vorig jaar staan onze bacheloropleidingen European Law School en Fiscaal Recht op de eerste plaats. Van de tien beoordeelde opleidingen staat onze bachelor Rechtsgeleerdheid op een uitstekende tweede plaats met een score die ver boven het gemiddelde ligt. Volgens Elsevier zijn onze studenten onverminderd tevreden over hun docenten en de inhoud en kwaliteit van het onderwijs. 
De uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) eerder dit jaar vormen de basis van deze goede uitslag.

Masterprogramma’s

Van de masteropleidingen is slechts voor twee van onze opleidingen een landelijke vergelijking gemaakt. De master Fiscaal Recht klom van een derde plaats vorig jaar naar een uitstekende tweede plaats (van de 8 vergeleken opleidingen) en de master Nederlands Recht staat met een significant hogere score (68+) dan gemiddeld op de eerste plaats.
Ook bij de masterprogramma’s wordt de kwaliteit van docenten hoog gewaardeerd. 

Wij zijn heel trots op dit mooie resultaat en zullen hard blijven werken om dit zo te houden en verder te verbeteren. 

De resultaten van de Elsevier Beste Studies vind je op de Elsevier website. De NSE-resultaten vind je opkiesjestudie.nl.

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht ontving subsidies voor drie van de tien onderzoeksprojecten die van start gaan in het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL. 

  • Oud-studenten Brian en Rob Timmermans combineerden hun studies Econometrie en Sustainable Finance met hun passie sportkarate. Met een zich alsmaar vullende prijzenkast als resultaat. Beiden zijn meervoudig en regerend Nederlands kampioen in hun gewichtsklasse en acteren succesvol op het wereldpodium...

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen en kunstwerken. Door ze een nieuwe bestemming te geven, behouden we deze iconen en geven we ze een nieuwe invulling, waardoor ze het kloppende hart vormen van een bruisende stad. 

    Wist je dat deze gebouwen en kunstwerken ook toegang...