14 dec
12:00
FEM LUNCH PRESENTEERT

Waar plaatsen we transfemmes in het feminisme?

Welkom bij een nieuwe FEM-lunch! Duik op dinsdag 14 december samen met Mathilde Kennis in het onderwerp transfemmes en feminisme. Eerlijkheid gebied te zeggen dat onze samenleving een genderrevolutie doormaakt. Gender wordt momenteel geconstrueerd als een non-binair concept dat los staat van 'biologische sekse'. Sommige feministen – ook wel TERF’s (trans-exclusionary radical feminists) genoemd – beweren dat deze genderrevolutie, waarbij we biologische sekse ‘wissen’, cis-gendervrouwen een stapje terug doen op het gebied van emancipatie en veiligheid.

Wissen we inderdaad onterecht sekseverschillen uit? Of is er ruimte voor transvrouwen en genderqueer individuen in het feminisme? (Spoiler: ja, die is er.)

FEM wil benadrukken dat dit online evenement openstaat voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, ongeacht hun genderidentiteit of uitdrukking. De voertaal van het event is Engels en in deze bijeenkomst staat Zoom ondertiteling aan.

Je kunt je direct aanmelden voor de Zoom Meeting.

Lees ook

  • 02 sep
    15:30 - 17:00

    Opening Academisch Jaar 2024/25

    Maandag 2 september van 15.30 tot 17.00 uur openen we feestelijk het nieuwe academisch jaar in Theater aan het Vrijthof. 

  • 09 nov
    09:30 - 15:00

    Master Open Dag

    We hopen je op onze campus te begroeten tijdens de volgende Master Open Dag en een goede indruk te geven van wat studeren aan de Universiteit Maastricht inhoudt.

  • 30 nov 31 dec
    14:00 - 16:30

    European Administrative Law Dialogues

    Er is opgemerkt dat het vergelijkende bestuursrecht een recente renaissance doormaakte. Er is een praktische of intellectuele nieuwsgierigheid naar andere administratieve systemen en oplossingen, om ze te begrijpen, ervan te leren, ze te coördineren en/of hun verschillen te overstijgen, ze onder te...