25 apr
18:30
Panel discussie over de rol van de media in een post-waarheid tijdperk

Panel discussie voor alumni in Brussel

Alumni zijn van harte welkom bij een panel discussie in Brussel

Veel analisten beweren dat 2017 een turbulent jaar is en zal blijven. Diverse verkiezingscampagnes zijn al begonnen binnen een aantal EU-lidstaten, en het beruchte artikel 50 is al geactiveerd door Theresa May op het moment dat je deze uitnodiging leest voor ons tweede evenement van het jaar, dat gericht is op de rol van de media in een post-waarheid tijdperk.

In deze paneldiscussie staan we stil bij de invloed van ‘nep nieuws’ en de toegenomen minachting voor op feiten gebaseerde argumenten op instellingen en het werk van journalisten en op de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in zijn geheel. Brexit, de Nederlandse, Franse en Duitse verkiezingen, de politieke ontwikkelingen in de VS en de opkomst van het populisme in Europa zijn enkele onderwerpen die we gaan bespreken.

Tim King, Politico Europe, geeft ons het perspectief van een senior journalist met ervaring in de veranderingen waarin nieuws wordt gemaakt.
Naja Bentzen, European Parliamentary Research Service, die ons zal vertellen hoe dit probleem de instellingen heeft beïnvloed, evenals wat het EP daaraan doet.
Wout van WijkNews Media Europe, die ons inzichten van de industrie geeft.
Tenslotte, Christine Neuhold, zal het panel debat voorzitten.

Programma
18:30 – Ontvangst & registratie
19:00 – Welkomswoord (Alumni Comité) en introductie (Christine Neuhold)
19:15 – Korte presentaties van de sprekers
19:45 – Paneldiscussie + Q&A
20:30 – Sluiting en informele borrel

Dit event wordt afgesloten met een borrel. Aanmelden kan via email alumni@maastrichtuniversity.nl.