NWO honoreringen voor UM onderzoekers

Het bestuur van het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) heeft in juni 2018 financiering toegekend voor twee biomaterialen-gerelateerde   projecten van de UM onderzoekers prof. dr. Pamela Habibovic (MERLN/IBE, FHML) en prof. dr. Santay Rastogi (FSE).

 

    

 

Hoofdaanvrager Pamela Habibovic krijgt de toekenning binnen het Open Technologieprogramma (OTP) voor het project ‘Development of instructive composite biomaterials for craniomaxillofacial Regeneration’. Beschadigde en zieke botten in het gebied van hoofd, gezicht en kaken komen regelmatig voor en worden gebruikelijk behandeld met metalen en kunststoffen implantaten die nauwelijks een verbinding aangaan met het omliggende bot. Met als gevolg dat deze implantaten vaak falen. In dit project, bestaande uit een team van materiaal deskundigen, ingenieurs en clinici van de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtchirurgie van het MUMC+ en gesteund door het midden- en klein bedrijf, zal samengewerkt worden om nieuwe patiënt-specifieke bioactieve implantaten voor reconstructie van schedelbot te ontwikkelen, door het combineren van innovatieve biomaterialen met 3D-printtechnieken.


Hoofdaanvrager Sanjay Rastogi krijgt de toekenning voor het Demonstrator project ‘Commercial development of an engineering polymer; plastic diamond’.

Het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) verbindt mensen en middelen om technologie met economische meerwaarde te ontwikkelen die bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dit vindt plaats door excellent technisch-wetenschappelijk onderzoek te financieren, gebruikers en onderzoekers bij elkaar te brengen en door projecten te begeleiden naar optimale kansen voor kennisoverdracht. Hiervoor zijn verschillende financieringsinstrumenten beschikbaar.

Lees ook